sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Cu toții cunoaștem acea persoană care, în ciuda faptului că întreaga familie a fost infectată cu Covid-19, nu a fost niciodată testată pozitiv pentru boală. Acum, oamenii de știință au găsit o explicație, care arată că o proporție de oameni suferă de „infecție avortivă” în care virusul intră în organism, dar este eliminat de celulele T ale sistemului imunitar în cel mai incipient stadiu, ceea ce înseamnă că testele PCR și anticorpii înregistrează un rezultat negativ, potrivit studiului publicat de The Guardian.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. O zodie are cel mai mare ghi...

Aproximativ 15% dintre angajații din domeniul sănătății care au fost monitorizați în timpul primului val al pandemiei, în Londra, par să se potrivească acestui scenariu.

Descoperirea ar putea deschide calea pentru o nouă generație de vaccinuri bazate pe răspunsul celulelor T, care ar putea produce o imunitate mult mai durabilă, spun oamenii de știință.

„Toată lumea a auzit de oameni care au fost expuși la virus, dar nu s-au infectat. Ceea ce nu știam este dacă acești indivizi chiar au reușit să evite complet virusul sau dacă au eliminat în mod natural virusul înainte ca acesta să fie detectabil prin teste de rutină,” spune Leo Swadling, imunolog la University College London și autor principal al studiului.

Te-ar mai interesa: AȘA ar trebui să mesteci ALIMENTELE pentru a evita...

În acest studiu au fost monitorizați angajații din domeniul sănătății pentru semne de infecție și răspuns imun în timpul primului val al pandemiei. În ciuda unui risc ridicat de expunere, 58 de participanți nu au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în niciun moment. Cu toate acestea, probele de sânge prelevate de la acești oameni au arătat că au avut o creștere a celulelor T care au reacționat împotriva COVID-19, în comparație cu probele prelevate înainte de apariția pandemiei și în comparație cu persoanele care nu au fost expuse deloc la virus. Au avut, de asemenea, creșteri ale unui alt marker sanguin al infecției virale.

Te-ar mai interesa: Mihai Neșu, fericit. Mai are un pas până la cel ma...

Studiul sugerează că o subgrupă de oameni avea deja celule T cu memorie de la infecții anterioare cu alte coronavirusuri sezoniere care provoacă răceli comune, care i-au protejat de COVID-19.

„Acest studiu identifică un nou rezultat intermediar – suficientă expunere la virus pentru a activa o parte a sistemului imunitar, dar nu suficientă pentru a prezenta simptome, a detecta niveluri semnificative de virus”, spune Alexander Edwards, profesor asociat în tehnologie biomedicală la Universitatea din Reading.

Te-ar mai interesa: Drama teribilă a unei cântărețe celebre de la noi!...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private