luni, noiembrie 29, 2021

Un studiu realizat anul trecut arăta că bărbaţii care se ocupă de treburi casnice au parte de mai puţin sex cu partenerele lor – cel puţin când e vorba despre cupluri de vârstă mijlocie.

Studiul a fost

Te-ar mai interesa: Un nutriționist de la Harvard divulgă cele 5 alime...

realizat de cercetătorii de la Institutul Juan March din Madrid, Spania, şi University of Washington, SUA, folosind date adunate timp de 20 de ani, referitoare la 4.561 cupluri de vârstă mijlocie din SUA.

Rezultatele, publicate în American Sociological Review, arătau că unele treburi sunt percepute drept „feminine” (gătitul,  curăţenia), în vreme ce alte treburi sunt considerate „masculine”, exemple fiind tunderea peluzei sau plătirea facturilor. Şi cu toate că mariajele mai egalitare în ceea ce priveşte împărţirea treburilor tindeau să fie mai armonioase, bărbaţii care se ocupau de treburi

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

zise „feminine” aveau parte de mai puţin sex decât cei care nu îndeplineau asemenea munci.

Cercetătorii spun că stereotipurile persistente în ceea ce priveşte rolurile tradiţionale masculine şi feminine ar putea explica rezultatele; fie că bărbaţii care se ocupă de treburi „femeieşti” sunt percepuţi de către femei drept mai puţin masculini şi, prin urmare, mai puţin atrăgători ca parteneri sexuali, fie că, în aceste cupluri mai egalitare, unde ambii membri au roluri similare, cei doi se văd unul pe celălalt mai mult ca pe nişte fraţi sau prieteni foarte buni decât ca pe nişte parteneri erotic.

Te-ar mai interesa: Vaccinurile anti-COVID, eficiente împotriva varian...

 

 

Te-ar mai interesa: Specialist român, avertizare sumbră: Omicron ajung...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri