Sari la conținut

De unde și cum obții gratuit tratamentul Anei Aslan cu Gerovital, denumit și ”miracolul românesc împotriva îmbătrânirii”

Ana Aslan rămâne cunoscută ca femeia care a învins bătrânețea. A creat primul medicament care amână îmbătrânirea, Gerovital H3 denumit „miracolul românesc împotriva îmbătrânirii”. Domnul pofesor doctor Gabriel Prada de la Institutul Național De Gerontologie și Geriatrie ne-a explicat, în cadrul interviului LiveDoc, ce efecte are medicamentul și cui i se potrivește.

 Elena Oceanu

 ”Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești” spunea doamna prof. Ana Aslan, cea care a creat primul medicament care amână îmbătrânirea. Conceptul inventat de Ana Aslan a revoluționat medicina mondială, iar in Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie care ii poarta numele au venit la tratament personalitati marcante. Renumele și tradiția Institutului se păstrează și astăzi, iar terapia Anei Aslan și-a dovedit efectele de-a lungul timpului, de aceea e folosită și astăzi.

”Doamna profesor era o personalitate aparte. Avea o forță interioră și o căldură pe care le emna. A realizat ceva deosebit și în acest an se împlinesc 65 de ani de la înființarea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie și 120 de ani de la nașterea doamnei prof. Ana Aslan”, a explicat prof. Dr. Gabriel Prada, Președintele Societății Naționale de Gerontologie și Geriatrie care a avut onoarea să o cunoască pe Ana Aslan.

Mișcarea, secretul tinereții

Ana Aslan a fost o persoană longevivă, a trăit peste 90 de ani și s-a menținut activă până în ultimele clipe ale vieții. Mișcarea e unul dintre secretele longevității, potrivit. Prof. Prada care a precizat și că efortul fizic trebuie, totuși, adaptat în funcție de vârstă. ”Nu ne putem aștepta de la o perosană de 80 de ani să alerge pe stadion, însă plimbările prin parc în pas alert sun recomandate. Deși mulți vârstnici au tendința să reducă efortul fizic, ar trebui să-i încurajăm să desfășoare activități, pentru că altfel ăși pierd foarte ușor condiția fizică, mușchii se atrofiază. Dacă o persoană vârstnică își reduce activitățile fie are o depresie, la debut, fie poate să prezinte o tulburare neurocognitivă, adică un debut de demență. Persoanele respective găsesc pretexte de genul mă dor genunchii, e prea cald, e prea frig, însă trebuie să îi încurajăm să își continue activitățile, să își viziteze prietenii, să facă plimbări în parc”, a completat Președintele Societății Naționale de Gerontologie și Geriatrie.

Tratamentul cu Gerovital se începe la 40 de ani

Cât despre tratamentul cu Gerovital, Ana Aslan recomanda ca fiecare persoană să îl înceapă la vârsta de 40 ani, pentru a întârzia cât de mult posibil apariția bolilor bătrâneții.

”Terapia era un concept nou pentru că inițial, se punea accentul pe aspectul curativ al bolilor, iar tratamentul Anei Aslan se baza pe prevenție. În cazul bolilor degenerative, cum este și Alzheimer, pot trece și 15-20 de ani până să apară simptomele evindente, însă ele debutează devreme și evoluează ”silențios”. De aceea, acestea se diagnostichează când ajung deja în faza de demență, iar distrugerile neuronale nu se mai pot repara. Ana Aslan recomanda să se înceapă tratamentul la 40 de ani pentru a preveni apariția acestor boli, iar efectele au fost demonstrate prin dovezi științifice, de-a lungul timpului”, a adăugat dr. Gabriel Prada.

Cum funcționează tratamentul

Deși nu are rezultate spectaculoase într-un timp scurt, tratamentul cu Gerovital are efect de eliminare a radicalilor liberi, niște substanțe negative care se acumulează în organism și care favorizează apariția bolilor degenerative. Medicamentul are și un ușor efect antidepresiv, mai ales că depresia este foarte frecventă în cazul persoanelor în vârstă.

”Efectele se observă, persoanele au mai multă energie și un aspect întinerit, după câteva luni de tratament”, a mai spus profesorul.

Cum se face tratamentul

Tratamentul cu Gerovital este ușor de urmat, se poate face și acasă și nu are efecte secundare, însă unele persoane pot dezvolta o reacție alergică la el, de aceea e necesar să se facă un test înainte de începerea tratamentului. ”Cei care vor să folosească Gerovital trebuie să se adreseze unui medic geriatru, pot veni la ambulatoriul nostru de pe strada Spătarului din București, unde li se va face o evaluare înainte de începerea tratamentului. Apoi se fac cure de câte șase luni pe an, o zi tratament, o zi pauză, o lună tratament, o lună pauză”, a completat dr. Prada.

Nu este nevoie decât de trimitere de la medicul de familie. Ambulatoriul este un serviciu foarte la îndemână și este gratuit. Nu se adresează doar bucureștenilor, ci și celor care locuiesc în proximitatea Capitalei și pentru care deplasarea nu este o problemă.

Dacă pacienții beneficiază de consultații, analize și recuperare medicală gratuite, precum și de rețete compensate, pentru tratamentul cu Gerovital se plătește. „În scop profilactic se administrează o lună tratament, o lună pauză. Costă 30 de lei lunar”, detaliază dr. Prada.

Contraindicații

Tratamentul cu Gerovital nu este recomandat persoanelor care au cancer și care urmează un tratament împotriva cancerului pentru că nu au fost făcute studii pe acești pacienți.

Studiile au evidențiat, însă că Gerovital are un ușor efect anticancerigen, în cazul tumorilor hepatice și cerebrale.

Secretele longevității

Există zone ale lumii și avem și în România două astfel de locuri în care oamenii trăesc mult și sunt activi până la vârste înaintate.

”În zonele cu condiții climatice dificile s-a observat că sunt foarte multe persoane care trăiesc peste 90 de ani. În Ecuador e un astfel de loc dar și în România, în Delta Dunării unde iernile sunt foarte grele. Și în zona Vrancei unde se găsesc și vulcanii noroioși, oamenii sunt mai longevivi. Nu se știe încă din ce motive și care sunt factorii care îi ajută. Se pare că sunt mai mulți factori care influențează longevitatea, factorii de mediu, poluarea, alimentația, nivelul de stres dar și materialul genetic, adică adaptabilitatea noastră la condițiile de mediu”, a precizat prof. Dr. Gabriel Prada.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel