luni, noiembrie 28, 2022

Unele persoane spun că sunt amețite tot timpul. Conform specialiștilor, amețelile nu sunt periculoase. Pot fi cauzate de o slabă hidratare sau de oboseală. Atunci când este vorba despre o frecvență ridicată, situația se schimbă. Ar putea fi vorba de alte afecțiuni.

De unde vine AMEȚEALA? Afecțiuni pe care le semnalează

Migrenă. Durerea puternică de cap apare adesea însoțită de amețeală, greață, vărsături, sensibilitate la lumină, mirosuri și zgomote. Vertijul, specifica momentului când se schimba poziția corpului de la culcat la poziția „in picioare”, provine, în general, de la o situatie denumita hipotensiune arteriala ortostatica, potrivit Infoniac. Cefaleea apar brusc, sub formă de atac.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Anemie. Carențele de fier din organism au drept simptom amețeala. Apare slăbiciunea, dispare puterea de concentrare și apare o stare de oboseală inexplicabilă.

Otită.Infecția urechii interne se poate manifesta prin amețeli, stări de vomă, tulburări de echilibru.

Hipo și hipertensiune. Tensiunea mică, cauzată de lipsa unei hidratări corespunzătoare, pacienții pot resimți stări de amețeală. La persoanele cu hipertensiune apar durerile de cap și țiuit în ureche.

Tumoare cerebrală. Amețelile care debutează lent, dar care treptat de intensifică, fiind însoțite de dureri de cap puternice pot semnala o tumoare cerebrală, potrivit puterea-prezentului.ro.

Te-ar mai interesa: O tânără de 23 de ani s-a trezit din comă, în mod ...

Epilepsie. Pacienții cu epilepsie au amețeli și pierderi de conștiență.

Spondiloza cervicala poate provoca amețeli

Spondiloza cervicala intervine prin tulburarile de irigatie ale centrilor de echilibru. In anumite conditii, la miscarile capului si gitului cel putin una dintre arterele cerebrale este comprimta tranzitoriu. Astfel, se diminueaza debitele de singe care ajung la sistemul vestibular si apar ametelile. Se mai pot adauga si elemente vegetative, cum ar fi scaderea valorilor tensiunii arteriale si pozitia „in picioare”, ceea ce poate agrava tulburarile de echilibru. La acestea se adauga greata si aparitia unor sunete in urechi.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Tratament stabilit in functie de cauza
Stabilirea cauzei ametelii si alegerea tratamentului adecvat pot necesita examinari de clarificare la un serviciu medical ORL – chirurgie, neurologie, medicina interna, endocrinologie sau orice alta specialitate daca este nevoie. Examenul chirurgical sau de gastroenterologie ar putea elimina o serie de afectiuni digestive care se insotesc de greata si varsaturi.

Te-ar mai interesa: Şocant! O dietă săracă în carbohidrați poate creșt...

Uneori trebuie internati pacientii la care este suspectat un vertij de cauza cerebrala. Tratamentul urmareste in principal eliminarea simptomelor. Tratamentul farmacologic joaca un rol important in eliminarea simptomelor si permite pacientului sa-si reia viata normala. Medicamentele disponibile sint: antiemetice (previn varsaturile si greata), antimigrenoase, uneori antiepileptice si trofice cerebrale.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private