Sari la conținut

Trump afrimă că raportările privind decesele de COVID-19 sunt exagerate

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Decesele de COVID-19 exagerate

Președintele SUA, Donald Trump, a susținut sâmbătă că sistemul de raportare a coronavirusului în SUA este „puțin pe dos” și că spitalele exagerează în cifre atunci când vorbesc de numărul deceselor cauzate de coronavirus.

În cadrul unui miting din Wisconsin, Trump a afirmat că medicii și spitalele primesc mai mulți bani dacă raportează că un om a decedat de COVID-19 – deși nu există dovezi în acest sens. Cu toate acestea, experții susțin că numărul este cel mai probabil sub-raportat.

Trump afrimă că raportările privind decesele de COVID-19 sunt exagerate

„Dacă cineva suferă de inimă și este aproape de moarte, și chiar dacă nu e aproape de moarte, dar se infectează cu COVID, în SUA este trecut la COVID. Alte țări nu fac asta. Vom începe să ne uităm la aceste lucruri pentru că sunt cam pe dos” a declarat președintele american.

În cadrul aceluiași miting, Trump le-a povestit suporterilor despre tratamentul minune care l-a pus pe picioare, în urma infectării cu coronavirus. Acesta și-a manifestat dorința de-a face disponibil tratamentul tuturor americanilor care au nevoie de el.

Acesta și-a încheiat declarația de presă cu următoarele cuvinte: „Mi-au dat Regeneron și m-am trezit a doua zi simțindu-mă ca Superman! ”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: