Sari la conținut

Decizia luată de Călin Georgescu. Anunț pentru toată România înainte de alegeri: Am tăcut pentru că…

Calin Georgescu
Sursă foto; captură ecran Calin Georgescu Facebook

Cu doar câteva zile înainte de turul decisiv al alegerilor prezidențiale, Călin Georgescu, fost candidat independent, revine în prim-plan cu un mesaj virulent lansat pe rețelele sociale. Deși s-a retras din competiție, discursul său capătă valențele unei implicări directe în dezbaterile electorale, atrăgând din nou atenția opiniei publice.

Tăcerea este uneori necesară… așa am tăcut”

În mesajul publicat pe Facebook, Călin Georgescu își începe discursul cu o reflecție personală despre tăcere, introspecție și ascultare.

Dragii mei, tăcerea, așa cum știți este plină de cuvinte care mocnesc în suflet și în gânduri, dar tăcerea este uneori necesară… așa am tăcut. Am tăcut pentru am vrut ascult și pentru mai presus de orice am vrut ascult.”

Critici dure la adresa „pseudo-elitelor”

Fostul candidat denunță un sistem pe care îl consideră corupt și nedrept, într-o „falsă meritocrație” condusă de indivizi lipsiți de legitimitate morală.

Dar în loc aud pe voi, am auzit din nou doar zgomotul celor care răcnesc spre noi. Se aud doar strigătele nesăbuite ale acelorași indivizi auto-intitulate elite care ne amenință, ne dau ordine, ne condiţionează viața, gândindu-se în continuare doar la bunăstarea vieții lor.

Ei vor o viață bună pentru ei, pentru ai lor, dar nu vor o viață bună și pentru restul. Nu ne vor egali.

Nu au nevoie de egali. De fapt, totul este inegal în aceste momente. Dacă ar exista echilibru, atunci ciocoii nu și-ar mai permite ne dea ordine de pe tronul lor fals și profund nemeritat. Trăim într-o falsă meritocrație în care cei nedemni primesc totul de-a gata, deși nu li se cuvine.”

Discrepanțele dintre urban și rural

Georgescu evocă decalajele sociale dintre sate și orașe și critică superficialitatea din discursul public, în contrast cu lipsurile reale din mediul rural.

Cum? Pentru provin într-un sistem bolnav de putere și de control, în care au fost crescuți și pregătiți doar rănească și umilească un popor măreț, care merită mai mult și mai bine decât pot ei ofere prin viclenia lor.

În timp ce tristețea macină în special zona rurală și bunicii le cârpesc aceiași vechi pantalonii ai celor mici abandonați de părinții plecați la greaua muncă de peste hotare, de peste hotarele sufletului, am văzut cu consternare cum zilele trecute unii produceau zgomotul ridicolului, cerând blugi, banane și vacanțe scumpe în străinătate.

Foarte bine fie și blugi, și banane, și vacanțe, dar în același timp fie și pentru cei care nu-și permit o pereche nouă de blugi, de fructe exotice, nu am ce mai comentez.

Atâta timp cât sunt încă copii care mănâncă zilnic doar cartofi fierţi, uneori nici pe aceia, iar în ceea ce privește vacanțele, înainte de ele putem asigura drumul spre școală al copiilor care încă merg pe jos kilometri întregi, și a căror singură vacanță este cea din imaginație, cea în care ei ajung doar cu ajutorul cărților de povești.

Nu mai vorbesc de toaleta din curte, frigul din clasă și nepăsarea sistemului față de educația lor.
Totul este trist și inegal, iar asta nu este demn pentru poporul nostru. Noi românii suntem mai buni de atât, suntem mai empatici de atât, suntem mai inteligenți decât vrea sistemul credem. E nevoie și e creștinește fim unii pentru alții, gândindu-ne la toți, nu doar la noi.”

Acuzații la adresa sistemului: cenzură și intimidare

Într-un mesaj cu valențe suveraniste și accente religioase, Georgescu descrie un sistem politic care, în opinia sa, recurge la manipulare și forță pentru a păstra controlul.

Stăpânii sunt speriați acum pentru sclavii își cer libertatea.
De mai bine de 8 luni de zile pleava, cere drepturi, cere normalitate, cere respect și atunci ce face sistemul viclean?

Fiecare cerință de normalitate este înăbușită prin cenzură, prin abuzuri, prin manipulare, prin falsuri, dezinformare, ameninţare, intimidare, iar uneori și prin forță.

Cei care nu sunt de acord cu sistemul sunt numiți extremiști și pleava societății.

Extremiștii nu vorbesc despre pace, despre iubire și despre Dumnezeu, așa întrebarea pertinentă este cine și ce sunteți voi, cei care ne numiți așa, pentru pare de fiecare dată când pronunțăm aceste cuvinte, pace, iubire, Dumnezeu, asistăm la exorcizarea voastră.”

Apel la rădăcini, credință și demnitate

În încheiere, mesajul lui Călin Georgescu capătă o notă spirituală și patriotică, cu un îndemn la unitate și statornicie.

„(…)Nu oamenii trebuie slujiți, ci pământul nostru sfânt.
dovedim în zilele care vin suntem puternici, uniți, și suntem stăpânii propriului nostru destin.

Nu ne vom pierde sufletele, nu ne vom pierde țara, ne știm rădăcinile, ne cunoaștem puterea, suntem urmașii celor demni care au luptat în fața nedreptăților, suntem urmașii celor credincioși care au biruit, chiar dacă lupta nu a fost nici ușoară și nici dreaptă.

Înțelept este ca noi fim drepți și fim statornici. Adevărul a fost dintotdeauna viu și el a înviat poporul nostru.”

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel