sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Pfizer este de acord să lase alte companii să-și producă pilula Covid pentru a permite un acces global mai larg la tratament .Acordul ar putea face ca tratamentul antiviral să fie mai puțin costisitor pentru țările cu venituri mai mici, potrivit NBC News.

Producătorul de medicamente Pfizer Inc. a semnat un acord cu un grup susținut de ONU pentru a permite altor producători să-și producă pilula experimentală Covid-19, o mișcare care ar putea face tratamentul disponibil pentru mai mult de jumătate din populația lumii.

Te-ar mai interesa: Alimente care ne protejează de răceală. Ajută-ți o...

Într-o declarație emisă marți, Pfizer a anunțat că va acorda o licență pentru pilula antivirală Grupului de brevete de medicamente din Geneva, care va permite companiilor de medicamente generice să producă pilula pentru utilizare în 95 de țări, reprezentând aproximativ 53% din populația lumii.

Acordul exclude unele țări mari care au suferit focare devastatoare de coronavirus. De exemplu, în timp ce o companie de medicamente braziliană ar putea obține o licență pentru a produce pilula pentru a fi exportată în alte țări, medicamentul nu ar putea fi făcut generic pentru utilizare în Brazilia.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit pentru care te îngrași repede și ...

Este semnificativ faptul că vom putea oferi acces la un medicament care pare a fi eficient și care tocmai a fost dezvoltat, pentru mai mult de 4 miliarde de oameni”, a declarat Esteban Burrone, şeful de politică al Medicines Patent Pool.

El a estimat că alți producători de medicamente ar putea începe să producă pilula în câteva luni, dar a recunoscut că acordul nu va fi pe placul tuturor.

Te-ar mai interesa: Beatrice Mahler, despre administrarea antiviralelo...

„Încercăm să găsim un echilibru foarte delicat între interesele (companiei), sustenabilitatea cerută de producătorii de generice și, cel mai important, nevoile de sănătate publică în țările cu venituri mici și medii”, a spus Burrone.

Conform termenilor acordului, Pfizer nu va primi redevențe pentru vânzări în țările cu venituri mici și va renunța la redevențe pentru vânzări în toate țările acoperite de acord, în timp ce Covid-19 rămâne o urgență de sănătate publică.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii au descoperit când se va sfârși pande...

La începutul acestei luni, Pfizer a anunțat încheierea testelor pentru un nou medicament oral, cu o eficiență foarte mare în prevenirea formelor severe de Covid. Acesta a redus cu 90% spitalizările și decesele într-un grup de 1200 de pacienți cu risc ridicat. Compania a cerut autorizarea de urgență în SUA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private