Sari la conținut

Decizie fără precedent. UE nu a mai reînnoit comanda pentru vaccinuri AstraZeneca

vaccinarea cu AstraZeneca

Decizie fără precedent. UE nu a mai reînnoit comanda pentru vaccinuri AstraZeneca. Uniunea Europeană nu a mai făcut nicio comandă nouă pentru vaccinuri AstraZeneca, după contractul care se încheie în luna iunie, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, duminică, după ce UE a semnat un acord cu Pfizer-BioNTech.

 

Decizie fără precedent. UE nu a mai reînnoit comanda pentru vaccinuri AstraZeneca

Breton a mai spus că se aşteaptă ca preţul vaccinurilor Pfizer-BioNTech să fie mai mare decât în cazul versiunilor anterioare.

Decizie fără precedent. Comisia a lansat acțiune în instanță împotriva AstraZeneca, în aprilie, pentru nerespectarea contractului de furnizare a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi pentru lipsa unui plan clar de garantare a calendarului de livrări. „Nu am reînnoit comanda dincolo de luna iunie. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Breton pentru Radio France Inter, adăugând că nu exclude o posibilă reînnoire a contractului, la o dată ulterioară.

 

Noi îngrijorări legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului AstraZeneca

Au apărut noi îngrijorări legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania anglo-suedeză.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a afirmat, vineri, că evaluează informaţiile privind o afecţiune neuro-degenerativă rară la persoane care au primit acest vaccin, după ce agenţia stabilise şi că este probabil ca vaccinul să fi cauzat cazuri de trombocitoză foarte rară.

Chiar dacă EMA a susţinut că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc orice riscuri, mai multe state europene au limitat folosirea vaccinului la persoane vârstnice sau au suspendat-o definitiv.

Răspunzând la o întrebare în Parlamentul European de la Strasbourg, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a salutat decizia „pragmatică”, în legătură cu vaccinurile considerate mai eficiente împotriva variantelor noi ale COVID-19.

„Vaccinăm cu acest vaccin (AstraZeneca) în Franţa şi în Europa. Trebuie să continuăm să facem acest lucru, pentru că ne va ajuta să ieşim din criză. Însă, pentru comenzi viitoare, pentru a răspunde în special noilor tulpini, observăm că alte vaccinuri sunt acum mai eficiente, aşadar, acest lucru semnalează un pragmatism european, pe care îl salut.”

UE a semnat un nou contract cu Pfizer-BioNTech, pentru a primi 1,8 miliarde de doze de v

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel