marți, iunie 28, 2022

În plin război, România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul comun la invazia Rusiei în Ucraina. Mai mult, va trimite ajutoare și va prelua o parte din răniții ucraineni în spitalele din România.

Decizie în plin Război luată de Klaus Iohannis. România va prelua răniţii ucraineni

În contextul actualei situații din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va trimite în Ucraina alimente, medicamente, apă, dar şi muniţie şi echipamente militare. Totodată, guvernul şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua răniţi ucraineni în spitalele din România.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Executivul de la București a decis să trimită o a doua tranșă de ajutoare către Ucraina, spunea purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Ajutoarele sunt în valoare de 3 milioane de euro.

„Guvernul României a decis ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranșă de medicamente și echipamente sanitare donate de țara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranșă de ajutoare, în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în: combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente. Totodată, Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră”, a anunțâat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Totodată, purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru, a anunţat că peste 1.260 de oferte de sprijin pentru Ucraina au fost centralizate până duminică dimineață pe platforma deschisă de guvern. Ofertele vin din partea societății civile, agenților economici, altor categorii de voluntari şi constau în alimente, apă, medicamente, cazare sau transport.

În ceea ce privește numărul de cetățeni ucraineni aflați pe teritoriul României până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, peste 25.000 de cetățeni se află pe teritoriul României. Dintre aceștia, 102 au depus cerere de azil, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Ciucă: Să fim alături de cei care au nevoie de sânge

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul analizează toate posibilitățile de a sprijini poporul ucrainean grav afectat de agresiunea rusă. El a menționat că, în acest sens, împreună cu membrii cabinetului, a donat sânge și a luat decizia ca răniții din Ucraina să poată fi tratați în spitalele din țara noastră.

„Am luat o serie de măsuri la nivelul guvernamental și continuăm, analizăm toate posibilitățile astfel, din punct de vedere instituțional să facem tot ceea ce ne stă în putință, să sprijinim poporul ucrainean afectat foarte grav de agresiunea rusă. Apreciez foarte mult și doresc să mulțumesc societății civile pentru mobilizarea pe care au făcut-o, astfel încât împreună să putem să sprijinim cetățenii ucraineni la mare nevoie; iar, astăzi, împreună cu o parte din membrii cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca prin exemplul personal să fim alături de cei care au nevoie de sânge, iar în momentul de față este foarte mare nevoie”, a spus Nicolae Ciucă.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private