Sari la conținut

Decizie pentru toate casele de pensii din România. Anunțul venit direct de la Guvern

Guvernul României
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
sedinta de urgență anuntata de Guvernul României

Ședință urgentă la Guvern! Se anunță modificări la casele de pensii! Guvernul anunță ce modificăr vor fi la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor teritoriale de pensii.

Măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României

Modificările vin în contextul Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, prin care s-a dispus desfiinţarea posturilor vacante la data de 30 octombrie 2023. Totodată, numărul total al funcţiilor publice de conducere trebuie să fie de maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate la nivel de ordonator principal de credite, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor teritoriale de pensii funcţiile publice de conducere sunt diminuate de la un total de 358 la 278. Totodată, sunt desfiinţate cele şase posturi vacante, ajungându-se la un total de 3.474 de posturi.

Se reduc posturi și în alte instituții

În ce priveşte Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, numărul posturilor de conducere se diminuează de la 45 la 23. De asemenea, se desfiinţează Inspecţia teritorială Giurgiu deoarece este compusă în prezent din doar trei inspectori de specialitate. Judeţele aflate în raza sa de activitate vor fi arondate Inspecţiei teritoriale ISCIR Bucureşti.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede modificarea statutului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în sensul diminuării numărului maxim de posturi de la 2.175 la 2.130, ca urmare a desfiinţării celor 45 de posturi vacante. Vor fi diminuate în mod corespunzător şi numărul de posturi aferente agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, a municipiului Bucureşti şi Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu la 1.846. Numărul de posturi pentru centrele regionale de formare profesională a adulţilor vor fi diminuate la 92.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel