Sari la conținut

Deficienţă de fier? Iată ce să mânânci

lipsa fier
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Carența de fier, semne si simptome

Fierul este o vitamină importantă în organism deoarece este esenţial în producţia hemoglobulinei, o proteină care ajută celulele roşii să circule în sânge

Un bărbat adult are nevoie de 8 miligrame de fier în timp ce o femeie care nu se află la menopauză are nevoie de 18 grame de fier

Iată ce ar trebui să consumi dacă vrei să scapi de carenţele de fier

  • Stridii – stridiile sunt bogate în fier. Doar 6 stridii totalizează aproape 4 miligrame de fier
  • Fasole albă – un pumn  de fasole are 3 miligrame de fier şi 6 miligrame de fibre
  • Ficat de oaie – o felie de ficat de oaie are aproape 4 miligrame de fier şi vitamina A
  • Lintea – Lintea este bogată în fier şi fibre, aproape 3 miligrame într-un pumn
  • Ciocolata – neapărat neagră cu un procent de peste 50% de cacao conţine 3 miligrame de fier
  • Ton – tonul din conservă conţine 2.5 miligrame
  • Sucul de roşii – un pahar de suc de roöii are 1 miligram de fier
  • Cartofii – un cartof copt la cuptor are aproape 3 miligrame de fier

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel