Sari la conținut

Delta: spital cu 50 de paturi, cifră de afaceri de 5 mil. de euro

Deschis în luna mai 2011, în zona Mihai Bravu din Capitală, Delta Hospital are 50 de paturi, plus cinci de terapie intensivă şi patru săli de operaţie. Unitatea a deschis și primul centru de training privat în chirurgia laparoscopică, în urma unei investiții de 300.000 de euro. Acțio­narii sunt doi oameni de afaceri și trei medici plecați din clinici de stat. Spitalul a avut venituri de aproximativ 5 milioane de euro în 2012, din care 8 la sută le-au reprezentat plățile făcute prin sistemul public de asigurări. „Printre specialitățile unde au existat creșteri în acest an au fost chirurgia obezității sau metabolică (pacienții slăbesc și se însănătoșesc), chirurgia laparoscopică (embolizarea fibroamelor, defecte parietale, gen hernie), chirurgia oncologică. 25% dintre pacienți sunt cu patologie ginecologică”, afirmă Alina Ambrozie, director medical. Spitalul se laudă și singurul CT din țară unde pot fi investigate persoanele obeze.
La întrebarea de ce merg românii în spitale private, medicul crede că punctualitatea și amabilitatea ar fi două puncte forte. „Ar trebui să se aprecieze mai mult și actul medical. La noi totul este de unică folosință, infecțiile nosocomiale (intraspitalicești) sunt zero”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.