duminică, august 14, 2022

Demență: Deficitul ACESTEI vitamine ar putea crește riscul cu 50%.

Când se vorbește despre demență, experții recunosc faptul că nu au reușit încă să descopere cauzele acestei afecțiuni. Caracterizată de probleme de memorie și incapacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi, demența este adesea pusă pe seama geneticii și a istoricului familial.

Cu toate acestea, cercetările îl asociază acum cu o deficiență populară de nutrienți care pare să afecteze un număr mare de oameni în zilele noastre.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...

Demență: Deficitul ACESTEI vitamine ar putea crește riscul cu 50%

Se pare că vitamina D, care este adesea cunoscută ca vitamina soarelui, ar putea fi responsabilă pentru creșterea incidenței demenței.

Dovezile asociază acum deficitul de vitamina D cu un risc crescut de demență. Un studiu recent a explorat asocierea dintre boala Alzheimer, cea mai comună formă de demență, și deficitul de vitamina D. Rezultatele acestui studiu au dezvăluit că lipsa nutrienților ar putea crește riscurile unui individ cu 32%.

Mai mult, mai multe analize spun că deficiența severă ar putea crește riscul bolii Alzheimer cu 51%, stabilindu-l astfel ca un potențial factor de risc. Lipsa moderată până la severă poate fi, prin urmare, asociată cu tulburările cognitive.

Te-ar mai interesa: Adormirea Maicii Domnului. Preotul Vasile Ioana: F...

Dar acest studiu nu este singurul care a stabilit o relație între deficiența vitaminei D și riscul de demență.

Anterior, experții au observat că creșterea nivelului scăzut de vitamina D ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva pierderii abilităților de gândire și a abilităților odată cu vârsta.

Vitamina D, pe lângă faptul că lucrează la sănătatea cognitivă, este cunoscută că beneficiază, de asemenea, de sănătatea oaselor și de imunitate. În timp ce expunerea la lumina soarelui ajută organismul să producă acest nutrient în mod natural, se poate încerca, de asemenea, să mănânce alimentele potrivite sau să obțină suplimente de vitamina D pentru a satisface nevoile lor.

Te-ar mai interesa: Ritualul Mariei Dragomiroiu. Ce face cu părul după...

Unele dintre cele mai bune surse alimentare ale acestui nutrient sunt:

1. Ciuperci

2. Pește gras ca somonul

3. Lapte și produse lactate

4. Ouă

5. Carne roșie

6. Ficat de animal

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private