Sari la conținut

Demența. Mănâncă acest fruct ieftin în fiecare zi pentru a te proteja

lipsa de atentie si memorie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
deficit de atentie si memorie care le afecteaza activitatea de zi cu zi

Demența este mai puțin amenințătoare pentru cei care sunt activi.  Există dovezi puternice că anumite alimente pot îmbunătăți memoria și pot reduce riscul de îmbolnăvire la bătrânețe. Iată despre ce este vorba.

Există un fruct cu puteri miraculoase. Potrivit nutriționiștilor, este suficient consumul unui singur fruct pe zi pentru îmbunătățirea memoriei.

Nutriționistul din Sydney, Vincent Candratinatta, recunoaște că el însuși crede în puterea miraculoasă a merelor și, prin urmare, le mănâncă în fiecare zi.

„Din 1.755 de tipuri diferite de fructe comestibile, doar unul are capacitatea de a speria medicii, cu alte cuvinte, ne permite să nu ne îmbolnăvim. Acestea sunt merele”, a spus omul de știință.

Superalimentul ideal  care mbunătăți memoria și pot reduce riscul de îmbolnăvire la bătrânețe

Expertul adaugă că acestea conțin cea mai mare concentrație și cea mai largă gamă de antioxidanți fenolici. Acest lucru face din fructe un superaliment ideal. Dr. Vincent susține că merele conțin vitamine și minerale care sunt legate de reținerea memoriei.

„Fructul este bogat în flavonoide, care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer, protejând creierul de efectele substanțelor nocive”, a spus medicul.

beneficii pentru memorie
Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

Acest lucru a fost dovedit de un studiu american cu 2.800 de participanți. Cei care au consumat alimente sărace în flavonoide au avut de două până la patru ori mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer și tulburări cognitive asociate pe o perioadă de 20 de ani. Expertul spune că flavonoidele se găsesc nu numai în mere. Se gasesc in pere, varza, spanac, chiar si in ciocolata.

„Dar merele sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale care protejează celulele creierului de neurotoxicitate care poate duce la tulburări neurodegenerative și demență”, a spus dr. Vincent, citat de Daily Mail.

„Neurotoxicitatea poate apărea din expunerea la anumiți aditivi alimentari, pesticide, solvenți industriali și de curățare și produse cosmetice”, explică specialistul.

Fructele sunt, de asemenea, bogate în pectină, o fibră solubilă. S-a dovedit că consumul lor zilnic reduce riscul de a dezvolta depresie, conchide omul de știință.

Medicii avertizează: nu trebuie să faceți o monodietă cu mere sau să le consumați în timpul zilei în cantități mari. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate. Cert este că, consumându-le, poți obține prea multe fibre grosiere și acizi de fructe.

Acest lucru provoacă procese inflamatorii în vezica biliară, exacerbarea colitei și gastritei. În același timp, experții confirmă – în cantități mici, merele sunt cu adevărat foarte utile. De asemenea, conțin vitamine B, beta-caroten, acid ascorbic, iar în semințele lor, amigdalin glicozidă (vitamina B17).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel