Sari la conținut

Depozitaţi corect alimentele pentru a evita toxiinfecţiile alimentare

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine să fie respectate câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.

De aceea este indicat să fie acordată o mai mare atenţie modului de păstrarea sau de preparare a alimentelor şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Astfel, produsele alimentare trebuie să fie achiziţionate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanţia unor produse sigure, care sunt controlate şi depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

Odată cumpărate, produsele de origine animală trebuie să fie păstrate în frigider. Alimentele care urmează să fie depozitate în frigider vor fi ambalate separat şi păstrate la temperaturile indicate pe ambalaj. În plus, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Citeste si:

Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.

Alimentele alterate vor fi aruncate întrucât reprezintă o sursă de contaminare pentru celelalte produse din frigider.

Totodată, fructele şi legumele vor fi bine spălate înainte de a fi puse în frigider şi înainte de a fi consumate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.