Sari la conținut

Dermatolog: La cinci arsuri solare grave, riscul de a face cancer crește la 75%. Cum te protejezi?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Expunerea excesivă la soare este principala cauză a dezvoltării cancerului de piele. De asemenea, arsurile solare sunt foarte periculoase, iar experții în sănătate atrag atenția că la un anumit număr de expuneri, riscul de a face cancer crește în mod semnificativ.

Cancerul de piele este o afecțiune care, în stadii incipiente, poate fi mai ușor de tratat. Este necesar să faci un control periodic al pielii, totodată, pentru a te asigura că pielea ta este sănătoasă.

Expunerea la soare influențează în mod substanțial dezoltarea cancerului, motiv pentru care este esențial să știi cum te poți proteja cât mai bine.

5 expuneri cresc riscul cu 75%

Potrivit Digi 24, urmările sunt dintre cele mai grave. Când se produc cinci arsuri de-a lungul vieţii pe pielea unui om, creşte riscul de cancer de piele cu 75%, susțin specialiștii în dermatologie.

Medicii ne recomandă să nu folosim cremele de protecţie solară doar atunci când suntem la plajă ci şi când suntem prin oraş în bătaia soarelui. Din păcate mulţi dintre oameni îşi protejează pielea doar când merg în vacanţă.

Cum folosești crema de protecție?

„Persoanele care au probleme de piele, care au făcut urticarie solară, care s-au ars adesea, cărora li se pătează pielea atunci când stau la soare precum şi persoanele cu o piele alb deschisă, care se înroşesc şi nu se bronzează vor utiliza o cremă cu factor 50+, persoanele care au o piele mai normală, o rezistenţă, o tolerabilitate normală la lumină folosesc 30”, dezvăluie Mihaela Leventer – medic dermatolog.

Uleiul de plajă, periculos pentru piele

„Uleiurile de bronzare sunt produse de marketing care nu protejează pielea și expun arsurii solare în continuare. Chair dacă pe produs scrie waterproof, produsul nu rezistă nelimitat la apă, se dizolvă, se diluează dacă o persoană se îmbăiază mai mult de o jumătate de ore”, adaugă medicul dermatolog Mihaela Leventer, potrivit Digi24.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel