Sari la conținut

Descoperă beneficiile pentru SĂNĂTATE ale legumelor. Ghidul dietetic  recomandat de nutriționiști

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei
cu ce poti curata fructele si legumele

Cercetările sugerează că un consum mare de fructe și legume este legat de un risc mai mic de multe boli cronice. Mai mult, poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. În ciuda acestor beneficii pentru sănătate, majoritatea oamenilor neglijează consumul acestor produse alimentare.

Descoperă beneficiile pentru SĂNĂTATE ale legumelor

Fie că sunt proaspete, congelate, conservate sau uscate, fructele și legumele sunt surse majore de nutrienți de care avem nevoie. Deoarece substanțele nutritive din fructe și legume variază și este important să consumați o varietate vastă în mod regulat.

Asigurați-vă că optați pentru legume de culoare verde închis, roșii și portocalii, precum și pentru fasole și mazăre.

Ghidul dietetic  recomandat de nutriționiști

Umpleți jumătate din farfurie cu legume și fructe. Iată câteva sfaturi despre cum puteți adăuga mai multe produse la mesele voastre:

  • Păstrați la îndemână fructe și legume congelate, conservate și uscate, mai ales atunci când produsele proaspete nu sunt de sezon. Cumpărați conserve de fructe care sunt ambalate în suc 100% sau în sucuri proprii pentru mai puține zaharuri și calorii adăugate și alegeți conserve de legume cu conținut scăzut de sodiu sau fără adaos de sare.

Textura este totul

  • Încercați noi tipuri de fructe și legume și preparați-le în moduri diferite. Textura este totul când vine vorba de sandvișuri, așa că experimentați cu garnituri de legume, cum ar fi castraveți cruzi, felii de avocado sau morcovi murați, potrivit eatright.org.

Creați un desert natural dulce cu fructe proaspete

  • Adăugați aromă micului dejun. Sunt recomandați fulgii de ovăz, vafele congelate sau cerealele cu fructe de pădure sau felii de banane. Creați un desert natural dulce cu fructe proaspete sau serviți-le ca topping pe iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Încercați să vă concentrați asupra fructelor proaspete, care conțin fibre și alți nutrienți fără zahăr adăugat. Atunci când beți suc, asigurați-vă că este 100% suc, fără zaharuri adăugate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel