Sari la conținut

Descoperire-cheie privind riscul de a face alergii. De ce unii oameni sunt mai susceptibili la alergii sezoniere decât alții?

rinita alergica
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
truc benefic pentru cei alergici

Oamenii de ţiinţă au descoperit că predispoziția la alergii poate fi influențată de o serie de factori genetici, potrivit unui studiu realizat de Facultatea de medicină din cadrul Universității Pennsylvania (SUA).

Studiul a implicat analiza datelor provenite de la un eșantion mare de pacienți cu diferite tipuri de alergii. Prin utilizarea metodelor avansate de secvențiere a ADN-ului și analiză a datelor, cercetătorii au identificat anumite variații genetice care sunt asociate cu o predispoziție crescută la dezvoltarea alergiilor.

O descoperire-cheie a studiului pune accent pe legătura dintre anumite gene și dezvoltarea alergiilor la polen și alergiile sezoniere. Au fost identificate anumite mutații genetice care pot crește sensibilitatea sistemului imunitar la alergeni specifici, cum ar fi polenul.

Aceste descoperiri pot explica de ce unii oameni sunt mai susceptibili la alergii sezoniere decât alții, se menționează în studiul citat de stiri.tvr.ro.

Pe lângă legătura cu alergiile sezoniere, cercetarea a evidențiat, de asemenea, influența genelor în cazul alergiilor alimentare. Anumite gene au fost identificate ca având un impact asupra dezvoltării intoleranței alimentare și a reacțiilor alergice la diverse alimente.

Potrivit Agenției Europene de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI), peste 150 de milioane de europeni suferă de alergii cronice. Un raport publicat de aceeași autoritate arată că prevalența alergiilor va ajunge la patru miliarde de persoane până în 2050.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel