luni, iunie 14, 2021

O nouă cercetare a scos la iveală că Alzheimerul, considerat maladia secolului ar putea fi tratat cu cofeină, substanță care se găsește din plin în cafea, ciocolată sau ceai verde.

Rolul cofeinei în

tratarea bolii Alzheimer este sugerată de proprietatea cofeinei de a reduce acumularea plăcilor de amiliod, caracteristică bolii Alzheimer.

Descoperirile au fost prezentate în Journal of Caffeine Research. Articolul se numește “Caffeine as Treatment for Alzheimer’s” (Cofeina, tratament pentru Alzheimer), iar autorii au identificat cum pot folosi cofeina pentru a reduce nivelul beta amiloizilor, adică să prevină, să trateze și să încetinească evoluția bolii Alzheimer.

”Este foarte important să descoperim o metodă eficientă de a trata Alzheimerul. Iar cofiena este accesibilă tuturor,

având în vedere că numeroase produse o conțin, printre care ciocolata, cafeaua”, a explicat Patricia A. Broderick, redactor-șef la  Journal of Caffeine Research și profesor de psihologie, farmacologie și neuroștiințe la Sophie Davis School of Biomedical Education, The City College of New York, The City University of New York și profesor de neurologie la New York University Langone Medical Center și Comprehensive Epilepsy Center.

Ultimele stiri

Parteneri