marți, septembrie 22, 2020

O imunoterapie experimentală a fost bine tolerată şi sigură în cazul pacienţilor cu cu melanom în stare avansată, cea mai agresivă formă de cancer de piele, afirmă autorii unui studiu clinic preliminar.

Medicamentul anticancer denumit Lambrolizumab a permis reducerea cu 38% a tumorilor canceroase.

Lambrolizumab este un anticorp conceput pentru a neutraliza proteina PD-1, care permite unor cancere să scape atacurilor declanşate de sistemul imunitar al organismului.

Citește și:

Medicamentul este testat contra mai multor tipuri de cancer, inclusiv melanom şi cancer pulmonar, a precizat compania Merck într-un comunicat.

,,Suntem încurajaţi de rezultatele pe care le observăm în acest stadiu, inclusiv în ceea ce priveşte rata de răspuns a pacienţilor cu melanom avansat şi durata acestor răspunsuri la tratament”, a declarat medicul Roger Perlmutter, directorul laboratorului de cercetare al grupului Merck.

Citește și:

,,Pe baza acestor date şi a rezultatelor suplimentare provenind din alte studii clinice în curs, Merk intenţionează să efectueze direct un studiu clinic de fază 3 cu Lambrolizumab pe pacienţi suferind de melanom avansat şi de cancer pulmonar, în al treilea trimestru al anului 2013″, a adăugat Roger Perlmutter.

Studiul clinic a fost realizat pe 135 de pacienţi suferind de melanom avansat, între decembrie 2011 şi septembrie 2012, care au beneficiat de o reducere medie de 38% a tumorilor. Reducerea cea mai importantă a fost de 52%.

Citește și:

Oboseala a fost unul dintre obişnuitele efecte secundare.

 

Parteneri