joi, ianuarie 20, 2022

DESCOPERIRE ÎN MEDICINĂ. Sunt milioane de oameni în lume care suferă de hipertensiune arterială. “Boala tăcută”, fără simptome specifice, este vinovată pentru milioane de decese. Acum ei pot fi salvați cu ajutorul unei băuturi violet.

DESCOPERIRE ÎN MEDICINĂ: Băutura violet care va salva milioane de oameni

Reputația nefavorabilă a hipertensiunii arteriale e cauzată de efectele sale de coagulare a sângelui. Astfel, presiunea care depășește un anumit prag poate provoca o ruptură în interiorul vaselor de sânge. Principalele cauze ale afecțiunii includ lipsa exercițiilor fizice și supraponderalitatea, dar cercetările au implicat nutriția ca un factor important de influență.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

DESCOPERIRE ÎN MEDICINĂ. Băutura este bogată în potasiu

O băutură, care este bogată în potasiu, ar putea reduce hipertensiunea într-un interval scurt de timp.

Cercetările efectuate de Universitatea din Wollongong, Australia, arată că consumul unei singure porții de 300 de ml de suc de prune a dus la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în decurs de 24 de ore.

Efectul, au remarcat cercetătorii, a fost mai marcant la adulții în vârstă.

Studiul a fost realizat folosind o varietate japoneză de prune cunoscută sub numele de Queen Grannet, care are niveluri excepțional de ridicate de antociani. Se crede că antocianina, un antioxidant puternic, este responsabil pentru scăderea pronunțată a tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu organele genitale ale bărbaților...

Sunt tot mai multe dovezi că dietele care pun accentul pe aceste substanțe chimice oferă beneficii ample pentru sănătate.

Îmbunătățiri ale metabolismului glucozei

Acestea includ îmbunătățiri ale metabolismului glucozei și reduceri semnificative ale inflamației și obezității.

Experții au remarcat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale

tensiune arterială

Studiul la scară mică a fost realizat pe un eșantion de 24 de adulți, dintre care 12 aveau vârsta de 65 de ani și alți 12 cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Participanții au primit fie o doză de 300 ml de suc de prune, fie trei doze de 100 ml de suc pe o perioadă de trei ore, în două ocazii diferite, cu o perioadă de două săptămâni. Dozele au fost distribuite aleatoriu.

„Presiunea arterială și profilurile de excreție urinară de antociani/metaboliți au fost măsurate pe parcursul a 24 de ore”, au explicat oamenii de știință.

„O reducere semnificativă a tensiunii arteriale și a răspunsurilor cardiovasculare a fost observată în ambele grupe de vârstă, dar a fost mai evident la grupa de vârstă mai înaintată cu o singură doză pentru tensiunea arterială sistolica, tensiunea arterială diastolică, presiunea arterială medie și ritmul cardiac.”

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

Echipa nu a observat nicio diferență semnificativă între regimurile de administrare a dozei pentru nicio grupă de vârstă.

Aceste constatări sunt în concordanță cu o serie de alte studii, inclusiv unul care a observat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale la șobolanii hipertensivi.

O lucrare publicată în Pharmacognosy Reviews, care detaliază diferite remedii pe bază de plante pentru scăderea tensiunii arteriale, citează cercetarea.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

Cercetătorii au investigat efectele extractului de prune negre asupra tensiunii arteriale la șobolani prin administrare orală.

Autorii au explicat că tensiunea arterială a fost redusă semnificativ în 45 de minute de la administrare.

„Atât BP sistolice, cât și diastolice au fost reduse semnificativ în decurs de 45 de minute după administrarea orală a extractului.

Pe lângă efectele sale antioxidante inimitabile, WebMD adaugă că prunele pot fi benefice pentru tensiunea arterială în alte moduri: ajută organismul să scape de sodiu prin urinare și reduce tensiunea din interiorul pereților vaselor de sânge.

Prin scăderea tensiunii arteriale, prunele pot reduce semnificativ șansele de a avea un accident vascular cerebral, potrivit Express Co Uk, care citează studiul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private