Sari la conținut

Descoperire revoluționară pentru prevenirea anafilaxiei cauzate de alergia la arahide

Descoperire revoluționară pentru prevenirea anafilaxiei cauzate de alergia la arahide

Cercetătorii din Indiana au descoperit o modalitate de a preveni anafilaxia cauzată de alergia la arahide. Descoperirea revoluționară ar putea duce la tratamente salvatoare pentru cei care suferă de alergie severă la arahide.

Aceste proteine sunt substanțe care pot iniția o reacție alergică sau o pot exacerba.
Anafilaxia este o reacție alergică severă, care pune viața în pericol și care poate apărea foarte repede după expunerea la un alergen, potrivit Pro News.

Cercetătorii au dezvoltat inhibitori specifici pentru arahide (inhibitor covalent heterobivalent – cHBI), care au prevenit cu succes degranularea și anafilaxia mastocitelor sau a bazofilelor într-un model animal.

„Bloctorul a prevenit reacțiile alergice timp de peste două săptămâni atunci când a fost administrat înainte de expunerea la alergen”, a declarat Nada Alakhras, autorul principal al studiului și student absolvent al Departamentului de Biochimie și Biologie Moleculară de la Universitatea Notre Dame din Indiana, SUA. .

„Inhibitorul a prevenit, de asemenea, anafilaxia fatală și a redus reacțiile alergice atunci când a fost administrat la scurt timp după apariția simptomelor.”
„Există tratamente pentru simptomele pacienților cu alergii alimentare, dar există puține tratamente preventive în afară de evitarea strictă a alergenilor din alimentație sau imunoterapia orală. Niciuna dintre aceste opțiuni nu are succes la toți pacienții”, a declarat Mark Kaplan, doctor în științe, președinte al Departamentului de Microbiologie și Imunologie al Universității și autor principal al studiului.

„Aceste noi descoperiri sugerează că inhibitorul cHBI are potențialul de a fi eficient în prevenirea reacțiilor alergice la alune”, a declarat Basar Bilgicer, PhD, profesor de inginerie chimică și biomedicală la Universitatea Notre Dame.

Cercetătorii fac acum teste suplimentare pe modele animale pentru a-i evalua eficacitatea și toxicitatea înainte de a trece la teste clinice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel