sâmbătă, decembrie 4, 2021

Oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au ajuns la concluzia că MBT, care este folosit în manufacturarea cauciucului, trebuie adăugat pe lista agenţilor carcinogeni.

Chimicalele din compoziţia unei game variate de obiecte de uz domestic şi personal precum mănuşile menajere din cauciuc, prezervativele sau suzetele pot cauza cancer, avertizează OMS.

Lunga listă de produse care conţin această substanţă include şi covoarele din cauciuc pentru locurile de joacă, tuburile din cauciuc medicale, anvelopele, benzile elastice, ochelarii sau casca de înot.

Te-ar mai interesa: Lucrul care a salvat cele mai multe vieți, încă de...

La o întâlnire din Lyon, 24 de experţi din opt ţări au concluzionat că substanţa „probabil cauzează cancer”, plasând-o alături de carnea roşie şi pe o treaptă sub ţigări, azbest şi alte cauze definite pentru cancer.

Misiunea comitetului a fost îngreunată de faptul că subiecţii au fost expuşi şi la alte chimicale, şi deci stabilirea cu exactitate dacă MBT este o substanţă care duce la cancer a fost foarte dificilă. Cercetarea, realizată de profesorul Tom Sorahan de la Universitatea din Birmingham, face legătură între substanţa MBT şi cancerul de vezică urinară, cancerul intestinal şi un alt tip de cancer al sângelui.

Te-ar mai interesa: Ce spune Rafila despre primul caz de Omicron în Ro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri