Sari la conținut

Descoperire uimitoare făcută de japonezi! Sucul acestui fruct, extrem de eficient în combaterea cancerului de plămâni

Un nou remediu pentru cancer. Cancerul pulmonar este al doilea cel mai frecvent cancer din lume. Aproximativ 2 milioane de oameni sunt diagnosticați și 1,8 milioane mor din cauza cancerului pulmonar anual.

Măsurile de prevenire a cancerului pulmonar includ renunțarea la fumat, evitarea fumatului pasiv și o dietă bogată în fructe și legume.

Cercetările anterioare au indicat că fructele și legumele care conțin anumiți antioxidanți pot ajuta la scăderea riscului de cancer pulmonar.

Un nou studiu, realizat la Universitatea Okayama din Japonia a scos la iveală că sucul din fructele de sarunashi, cultivate în Japonia poate ajuta la prevenirea și reducerea cancerului pulmonar,

Ce este sarunashi?

Sarunashi (Actinidia arguta) este un fruct comestibil cultivat în anumite părți ale Japoniei, Chinei de Nord, peninsula coreeană și Orientul Îndepărtat al Rusiei.

În afara Japoniei, sarunashi este cunoscut și sub numele de kiwi rezistent, boabe de kiwi și agrișe siberiene.

Fructul are un gust dulce asemănător cu cel al unui kiwi obișnuit. În mod normal, are o culoare verde și, spre deosebire de kiwi, nu trebuie curățat pentru a fi consumat.

Cercetări anterioare clasifică sarunashi ca fiind un superaliment deoarece conține mai mult de 20 de nutrienți esențiali și numeroase vitamine, inclusiv conținut ridicat de vitamina C și luteină.

Alte studii anterioare arată că acest fruct  reprezintă o sursă bogată de antioxidanți și fost studiat anterior ca o potențială măsură preventivă pentru cancer.

Sucul de Sarunashi și cancerul pulmonar

Potrivit dr. Sakae Arimoto-Kobayashi, profesor asociat la Facultatea de Științe Farmaceutice de la Universitatea Okayama și autorul principal al acestui studiu, cercetătorii au decis să studieze efectul sarunashi asupra cancerului pulmonar, deoarece cancerul pulmonar este cancerul cu cea mai mare rată de deces, în Japonia.

„Oamenii în vârstă care locuiesc în zona unde crește sarunashi, județul Maniwa din Okayama, îl mănâncă în mod tradițional și spun că „sarunashi este bun pentru sănătate”, a explicat ea pentru Medical News Today. „Componentele din sucul de sarunashi îmbunătățesc procesul de reparare al ADN-ului deteriorat pentru a preveni transformarea celulor sănătoase în celule canceroase. Iar componentele din sucul sarunashi previn creșterea celulelor canceroase.”

Echipa de cercetare a folosit un model de șoareci pentru a studia efectul sucului de sarunashi asupra celulelor canceroase pulmonare. Șoarecilor li s-a injectat NNKT, un cancerigen găsit în produsele din tutun, pentru a-i determina pe șoareci să dezvolte tumori.

În timpul studiului, oamenii de știință au raportat că numărul de noduli tumorali din plămânii șoarecilor injectați cu NNK și cărora li s-a administrat suc de sarunashi a fost semnificativ mai mic decât la șoarecii cărora nu li sa administrat suc.

Cercetătorii au studiat, de asemenea, alte aspecte ale sucului de sarunashi și efectul acestuia asupra celulelor canceroase pulmonare, cum ar fi compusul polifenolic isoquercetin (isoQ).

Într-un studiu anterior, echipa de cercetare a examinat efectul sucului de sarunashi asupra inflamației, mutagenezei și formării de tumori pe piele.

Alternative la sarunashi

Dacă nu aveți acces la fructele sarunashi, Kara spune că există multe alte alimente care oferă, de asemenea, antioxidanți puternici și antiinflamatorii, inclusiv:

  • shilajit,
  • legume cu frunze verzi,
  • sfeclă roșie,
  • fructe de padure,
  • ciocolata neagra,
  • fasole,
  • curcumă,
  • ghimbir,
  • ulei de masline,
  • nuci,
  • peste gras.

„Alimentele care sunt proinflamatorii sau contribuie la stresul oxidativ ar trebui evitate ori de câte ori este posibil”, explică dr. Mahmud Kara, expert în medicină funcțională „Aceste alimente includ, dar nu se limitează la, grăsimi trans, zaharuri artificiale, carbohidrați rafinați și alte alimente care conțin conservanți sau aditivi.”

„Cercetările de acest fel ne ajută să înțelegem mai bine modul în care schimbarea simplă a stilului de viață – (cum ar fi) consumul de alimente potrivite și evitarea alimentelor greșite – poate avea un impact semnificativ atunci când vine vorba de sănătatea generală și de reducerea riscului de boli cronice”, a sadăugat el.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel