marți, martie 9, 2021

Cancerul pulmonar poate fi depistat din timp dacă sunt urmărite atent anumite simptome ale pacientului, este concluzia cercetătorilor în urma unui studiu desfăşurat pe durata a 5 ani.

Oamenii de ştiinţă

de la Spitalul Prato din Italia au studiat între anii 2000 şi 2005 un număr de 296 de pacienţi cu dureri şi inflamaţii în genunchi, constatând că aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar.

Toţi pacienţii au fost bărbaţi de vârstă medie, fumători cronici toată viaţa, fiind demonstrat că, la aproximativ 2% din pacienţi, cancerul pulmonar a fost asociat cu artrita la genunchi, iar după eliminarea cancerului, durerile de genunchi au dispărut. Potrivit datelor Asociaţiei americane pentru cancer, aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar aparţin carcinoamelor celulare, care sunt

dificil de tratat, iar la la o cincime dintre cazuri, maladia se extinde la oase. “Durerile de coaste reprezintă de obicei un semn precoce al cancerului şi asta facilitează diagnosticarea şi tratamentul”, a spus dr. Giuliano Gros de la Spitalul Prato.

Ultimele stiri

Parteneri