Sari la conținut

Descoperirea șocantă a unui bărbat care nu a dormit 266 de ore: Practic, înfometezi mintea

tulburare somn
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Somnul și riscul de boli de inimă.

Descoperirea șocantă a unui bărbat care nu a dormit 11 zile. Lipsa somnului creste nivelul de stres și duce la cresterea nivelului de cortizon din organism. În acest fel, efectele negative asupra organismului contribuie la nu numai la cresterea riscului de diabet, dar si la declansarea bolilor de inima, a accidentelor vasculare si a infectiilor.

Descoperirea șocantă a unui bărbat care nu a dormit 266 de ore: Practic, înfometezi mintea

Dar, spre surprinderea specialiștilor, dacă puteți rezista suficient de mult timp fără să dormiți, v-ați putea trezi într-o nouă stare uluitoare.

Asta este ceea ce spune Tony Wright, din Cornwall, care nu a dormit 11 zile zile, în timp ce încerca să doboare un record mondial, potrivit ladbible.com.

Deși Tony nu a reușit să bată recordul pentru cea mai lungă perioadă fără somn, a rămas treaz timp de 266 de ore.

După această experiență,Tony spune că aproape că s-a simțit iluminat, după ce a reușit să acceseze o secțiune complet nouă a creierului său.

Tony a vorbit într-un interviu despre cum starea sa mentală s-a schimbat total în timp ce a rămas treaz.

„Practic, înfometezi mintea rațională, mintea egoistă, de somn, iar bateriile ei se descarcă”, a explicat el.

„Bineînțeles că nu se simte foarte bine… dar dacă mergi dincolo de asta, capacitatea minții raționale de a rămâne la conducere începe să se destrame și ea, iar acolo poți începe să ai o privire de ansamblu asupra celeilalte părți a creierului, asupra celuilalt eu.”

„Nu este nimic nou în a rămâne treaz pentru a ajunge într-o altă stare – nu mai este înțeles, adesea pare că trebuie să fie un fel de prostie primitivă – dar este încă o tradiție vie. Am vorbit cu o mulțime de oameni despre asta. Majoritatea oamenilor au amintiri, după ce au petrecut sau au muncit din greu”, a mai continuat acesta.

„Un fel de moliciune, o stare mai relaxată, adesea mai emoțională – pentru că există un acces mai mare la acea parte emoțională a creierului – și chiar se simt destul de bine pentru scurte ferestre, sau chiar au un al doilea suflu. Ceea ce m-a interesat pe mine a fost să dau un sens acestui lucru. Și dacă era posibil să exploatez acest lucru și să aduc tehnici de combinare pentru a lega partea stângă a creierului, ceea ce inițial nu se simte grozav, dar răsplata de pe partea cealaltă face să merite efortul.”

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel