Sari la conținut

Desertul delicios care topește grăsimea și te slăbește

Un consum moderat de ciocolată poate avea un efect pozitiv asupra grăsimii corporale, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Granada din Spania au descoperit că în cazul adolescenților nivelul grăsimii corporale este invers proporțional cu cantitatea de ciocolată consumată. Cercetarea a scos la iveală un lucru neobișnuit: cu cât participanții mâncau mai multă ciocolată, cu atât mai puțină grăsime corporală aveau.

Publicat în jurnalul Nutrition, studiul a investigat legătura dintre consumul de ciocolată și diferiți indicatori ai nivelului de grăsime corporală.

”Rezultatele studiului nostru au evidențiat că un consum crescut de ciocolată a fost asociat cu un nivel mai scăzut de grăsime corporală în cazul adolescenților europeni” a concluzionat Magdalena Cuenca-Garcia, autoarea studiului.

Explicația: ciocolata conține flavonoide care au fost asociate unui IMC mai scăzut în studiile anterioare. Potrivit cercetătorilor, acești compuși promovează grăsimea sănătoasă  și cresc sensibilitatea la insulină.

Experții avertizează însă că nu ar trebui să exagerați totuși cu ciocolata și să o alegeți pe cea neagră.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel