marți, aprilie 13, 2021

Cancerul tiroidian este descoperit, cel mai adesea la femei. De altfel, 5 la sută dintre nodulii care apar la nivelul glandei tiroide au potențial malign. Și tiroidita este o afecțiune care crește riscul

de cancer.

Monitorizarea nodulilor cu tehnologii de ultimă generație poate fi soluția diagnosticării cancerelor în stadii incipiente, cu șanse mari de vindecare pe termen lung.

Cauzele acestei maladii nu sunt pe deplin cunoscute, însă specialiștii leagă numărul mare de cazuri de moștenirea genetică și de expunerea la unele radiații. Pentru România, dezastrul de la Cernobâl din anii ’80 a însemnat și o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri. Copiii de atunci, adulții de astăzi, sunt cei care au un risc crescut de cancer tiroidian.

“Durerea din zona glandei tiroide, modificările vocii și nodulii

tiroidieni care apar sub vârsta de 20 de ani sunt simptome care trebuie semnalate medicului pentru că pot anunța un cancer tiroidian. De asemenea, orice umflătură din zona gâtului ar trebuie să vă pună pe gânduri, acest simptom fiind inclus pe lista semnelor care pot trăda un cancer”, potrivit prof dr. Tamer Karsidag, expert în tratarea cancerului tiroidian.

Extirparea glandei tiroide sau doar a zonei afectate de cancer face parte din terapiile pentru cancer de tiroidă, alături de chimioterapie și radioterapie folosite în cazurile mai grave.

“Sfatul meu este să protejați cu atenție

sănătatea uneia dintre cele mai importante glande din corp, tiroida! Prin secreția sa de hormoni, aceasta reglează funcționarea întregului organism”, declară prof dr. Tamer Karsidag.

Concluzia: includeți investigațiile tiroidiene în programul anual de evaluare a sănătății. Și apelați la cei mai buni experți atunci când trebuie să recurgeți la un tratament pentru cea mai importantă glandă din corp. Doar așa aveți șanse maxime de vindecare pe termen lung a oricărei afecțiuni tiroidiene, benigne sau maligne!

Ultimele stiri

Parteneri