duminică, septembrie 19, 2021

Detoxifierea organismului. Primăvara este un anotimp ideal pentru a avea grijă de sănătatea ta. De exemplu, ai putea să începi o detoxifiere a organismului cu ajutorul alimentației. Există anumite alimente

care au proprietăți de detoxifere a organismului, de eliminare a toxinelor nocive din corp.

Altfel spus, ai putea să micșorezi sau să eviți complet alimentele care duc la amplificarea proceselor inflamatoare în corp și să le înlocuiești cu alimente benefice sănătății organismului.

Iată câteva alimente care contribuie la procesul de detoxifiere a organismului:

 • Brocoli – o legumă bogată în fitochimicale care ajută organismul să se curețe de toxine.
 • Semințele de in – fiind bogate în fibre dar și în acizi grași Omega 3, acestea sunt foarte bune la curățarea intestinului

  de toxine.

 • Lămâia. Bea dimineața, pe stomacul gol un pahar de apă călduță în care ai stors zeama de la o lămâie. Vei fi surprinsă de beneficiile acestei acțiuni. Mai exact, în corp va avea loc o echilibrare a nivelului de acid.
 • Usturoi. Acesta este un excelent antibiotic natural, un antiviral și un antiseptic care contribuie la menținerea nivelului optim de sănătate. În plus, usturoiul este recunoscut pentru proprietățile anti-canceroase și antioxidante și, de asemenea, ajută la curățarea tractului respirator prin expulzarea acumulării mucoase în plămâni și sinusuri.
 • Sfecla este bogată

  în vitaminele B3, B6 și C, și în beta-caroten. De asemenea, conține fier, magneziu, zinc și calciu, minerale esențiale pentru o detoxifiere optimă a corpului, contribuind la eliminarea toxinelor.

 • Anghinarea. Bea ceai de anghinare dacă îți dorești să-ți cureți de toxine rinichii. În plus, aceasta este bogată în vitamina C și fibre, ajutând astfel la creșterea producției biliare în organism, care la rândul său contribuie la detoxifierea intestinelor de toxine.
 • Merele – Sunt fructe bogate în pectină, care ajută la eliminarea aditivilor artificiali intrați în corp din mâncare.
 • Sucul

  din rădăcină de țelină este cea mai bun tonifiant și detoxifiant al organismului. Mai exact, sucul din rădăcini este un excelent depurativ, cu rol în eliminarea toxinelor din corp. În plus, acesta este de ajutor și dacă vrei să slăbești, deoarece țelina favorizează scăderea grăsimilor și a apei din organism, având acțiune bună împotriva obezității.

Ultimele stiri