Sari la conținut

Detoxifierea dupa Paște, absolut necesară pentru organism. Ce mâncați pentru a vă reveni în formă?

An de an, zilele de Paște sunt pentru cei mai multi dintre noi un prilej de rasfat culinar prelungit, care insa isi pune imediat amprenta asupra sanatatii si chiar a siluetei. Cine nu s-a putut abtine de la oua, drob, pasca, vin, friptura de miel, cozonac si a ajuns sa manance mai mult decat si-a propus, probabil ca acum se simte obosit, lipsit de energie, apatic si cu un nivel scazut de concentrare.

Totodata, consumul excesiv de pasca, prajituri ori prea multi iepurasi de ciocolata creste nivelul de zahar din sange, iar toxinele rezultate in urma consumului mare de zahar se indreapta catre piele si pot duce la aparitia acneei si a tenului tern.

De aceea, organismul are nevoie de cel putin o cura de detoxifiere pe an, care sa stimuleze functia ficatului, splinei si bilei, oferind un timp de ragaz sistemului digestiv. Astfel e un moment bun sa profitati de aceasta perioada pentru a va imbunatati starea generala de sanatate si a scapa de toxinele acumulate in ultima perioada. Poate nu stiati, dar ficatul este principalul organ care se ocupa de reglarea grasimilor si filtrarea substantelor nutritive din alimente, motiv pentru care functionarea acestuia la parametri normali ajuta la recuperarea energiei vitale si la arderea grasimilor.

Ce mancati pentru a va reveni in forma

Pentru a va ajuta organismul sa se recupereze dupa festinul de Pasti, dar si pentru intretinerea siluetei in prag de sezon estival, va puteti incepe ziua cu un pahar de apa in care ati stors putina zeama de lamaie. Veti resimti imediat efectul sau tonic, de energizare, dar si de stimulare a sistemului digestiv. Apoi luati un mic dejun slab in calorii, care sa contina iaurt cu cereale integrale, ori o salata de legume si un ou fiert.

Nu e obligatoriu sa deveniti vegetarian o perioada ca sa urmati o cura de detoxifiere, dar e indicat sa includeti la mesele de peste zi cat mai multe fructe si legume colorate, bogate in fibre si antioxidanti precum ceapa, morcovi, ridichi, castraveti, astfel incat sa inlocuiti alimentele care „streseaza” ficatul, ca de exemplu carnea rosie sau pastele fainoase si sa va pastrati totusi energia.

De asemenea, pentru stimularea metabolismului, n-ar strica sa renuntati la cafea, alcool si ceai negru in favoarea a 2 litri de apa pe zi ori a catorva cani de ceai verde, alb sau alt sortiment care va place: rooibos, menta, salvie, tei, echinacea, urzica, trifoi rosu, urzica. Puteti opta in egala masura si pentru sucurile proaspete de sfecla, morcovi si mere.
In plus, unele persoane prefera sa apeleze la un medic nutritionist pentru o dieta personalizata ce poate cuprinde chiar si suplimente alimentare necesare completarii lipsurilor din alimentatie sau scaderii apetitului. Orientati-va catre cele care au proprietati energizante, imbunatatesc metabolismul si nu au reactii adverse, de pilda Pagosten de la Ropharma, un supliment alimentar care ajuta la mentinerea echilibrata a apetitului si implicit a greutatii corporale.

Fiind lipsit de toxicitate, produsul se poate administra cu 30 de minute inainte de mese si nu produce perturbari semnificative ale metabolismului lipidic ori ale nivelului glicemic. Penta-acetil-glucoza din compozitia sa scade nivelul de zahar din sange, dar si colesterolul „rau”, mentinand senzatia de satietate, stimuleaza absorbtia calciului si imbunatateste metabolismul, iar inulina – o fibra solubila este responsabila de sanatatea colonului si de un bun tranzit intestinal. O cura cu Pagosten dureaza 3 luni, cu pauza de o luna si reluarea suplimentului, in functie de nevoile fiecarei persoane.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: