
Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului! Ficatul este organul a cărui principală funcție este eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care duc la suprasolicitarea ficatului.
De aceea, spun specialiștii, este extrem de important să ne stimulăm ficatul să elimine substanțele rezultate în urma metabolismului produselor ingerate, acest lucru putând fi realizat printr-o dietă sănătoasă și eliminarea anumitor alimente.
Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...
Totodată, consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului și a rinichilor. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi.
Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără mărul, grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.
Iată ce alimente sunt considerate aliați în detoxifierea ficatului:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.