Sari la conținut

Devin surd? Acestea sunt simptomele pierderii auzului

mâncărime
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de ureche

Pe măsură ce trece timpul și mai ales dacă le expunem la anumite condiții dăunătoare, este normal ca unele dintre simțurile noastre să se deterioreze.

În mod normal, însă, schimbarea este atât de graduală încât poate fi dificil de observat înainte de a fi prea târziu pentru a lua măsuri de precauție.

Urechea este, în acest sens, deosebit de vulnerabilă; Pierderea auzului, frecventă odată cu vârsta, se numește pierderea auzului. Din fericire, există modalități de a ne proteja auzul de leziuni grave.

una din patru persoane

Cum poate fi identificată pierderea auzului?

Principalul simptom al pierderii auzului este, evident, pierderea auzului. Dar, așa cum am spus, dacă procesul are loc treptat, poate fi foarte dificil să ne dăm seama că acest lucru se întâmplă.

Cu toate acestea, deoarece auzul nu se pierde în mod egal între cele două urechi sau pe tot spectrul de frecvență, există modificări în modul în care auzim care pot fi mai vizibile și ne permit să identificăm o posibilă problemă de auz.

De exemplu, se poate întâmpla ca, în mod paradoxal, unele sunete să pară foarte puternice la o ureche. Acest lucru implică faptul că este posibil să pierdem auzul, dimpotrivă, iar creierul nostru ajustează percepția în funcție de această asimetrie.

De asemenea, ne poate fi dificil să urmărim conversațiile, mai ales în medii zgomotoase sau dacă participă mai mult de două persoane; întrucât urechea noastră are dificultăţi mai mari în identificarea diferitelor surse de sunete.

Pe de altă parte, și pentru că pierderea auzului tinde să fie mai pronunțată la frecvențe mai înalte, poate fi dificil să recunoști anumite tipuri de sunete, cum ar fi „s” și „th”; mai puțină capacitate de a discerne vocile feminine decât cele masculine; și dificultăți deosebite cu vocile mormăite sau neclare.

În sfârșit, atunci când cauza surdității este altceva decât deteriorarea normală a timpului, pot apărea și alte semne precum senzația de dezechilibru, amețeli, presiune crescută în ureche sau tinitus.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel