joi, septembrie 29, 2022

Vaccinul Pfizer, sub lupa autorităților americane. Un judecător federal din Texas a ordonat Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA să facă publice datele pe care s-a bazat autorizația vaccinului Pfizer împotriva COVID-19, impunând astfel un program dramatic accelerat care ar trebui să aibă ca rezultat publicarea tuturor informațiilor în aproximativ opt luni.

Termenul limită impus este cu aproximativ 75 de ani și patru luni mai scurt decât a spus FDA că ar putea dura pentru a finaliza o solicitare de informare cerută în baza Legii privind libertatea de informare (FOIA) de un grup de medici și oameni de știință care vor să vadă cele aproximativ 450.000 de pagini de material despre vaccin, potrivit Reuters.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Instanța „conchide că această solicitare este de o importanță publică capitală”, a scris judecătorul de district Mark Pittman din Fort Worth, care a fost numit în funcție de fostul președinte Donald Trump în 2019.

Toate datele privind vaccinurile Pfizer ar trebui să fie publice până la sfârșitul verii

Chiar dacă FDA nu a contestat că are obligația de a face informațiile publice, a susținut că biroul său FOIA, cu un personal redus, are capacitatea pentru a revizui și a elibera doar 500 de pagini pe lună.

În timp ce Pittman a recunoscut „provocările extrem de împovărătoare pe care această solicitare FOIA le poate pune FDA”, în ordinul său de patru pagini, el a respins în mod clar programul original sugerat de agenție.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

În loc să producă 500 de pagini pe lună – calendarul propus de FDA – el a ordonat agenției să predea 55.000 de pagini pe lună. Asta înseamnă că toate datele privind vaccinurile Pfizer ar trebui să fie publice până la sfârșitul verii, mai degrabă decât în anul 2097 așa cum spusese inițial FDA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private