Sari la conținut

Dezvăluirile ONU despre amenințarea nucleară: „Planeta este în pericol”

Dezvăluirile ONU despre amenințarea nucleară: „Planeta este în pericol…”

Michelle Bachelet, înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, a atras atenţia în legătură cu amenințarea nucleară care planează asupra întregii umanităţi în urma invaziei ruse din Ucraina.

Ridicarea nivelului de alertă al armelor nucleare subliniază gravitatea riscurilor care planează asupra întregii umanităţi, a spus Michelle Bachelet la Geneva, în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului.

ONU despre amenințarea nucleară: Toată planeta este în pericol

Michelle a denunţat impactul enorm al invaziei ruse asupra a milioane de persoane din Ucraina, într-un moment în care Consiliul pentru drepturile omului s-a reunit de urgenţă pentru a discuta o solicitare de a lansa o anchetă internaţională.

Atacul început la 24 februarie este pe cale să aibă un impact enorm asupra drepturilor a milioane de persoane din Ucraina, a declarat Michelle Bachelet. Zeci de milioane de persoane din Ucraina sunt într-un pericol potenţial mortal, a mai spus ea, potrivit Reuters.

Bachelet a cerut o încetarea a ostilităţilor, care au afectat grav servicii esenţiale din Ucraina. Mai mult, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care „cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forței împotriva Ucrainei”.

„Stafful meu din Ucraina a fost contactat de diverse grupuri care se tem de persecuții dacă trupele ruse avansează, printre care comunitatea tătarilor din Ucraina continentală, precum şi jurnalişti şi apărători ai drepturilor omului cunoscuţi”, a afirmat ea.

Țări care s-au abținut de la măsurile împotriva Rusiei

Premierul Nikol Pashinyan a declarat miercuri că este „profund întristat” de conflictul în curs din Ucraina și speră că diplomația va putea „aduce la tăcere artileria”.

Tadjikistan, Kârgâzstan, Kazahstan, membri CSI, au adoptat aceeași poziție ca și Armenia la votul ONU.

India, care se bucură de legături strânse cu Moscova şi acorduri semnificative cu arme, s-a abținut și ea de la rezoluția ONU. Potrivit presei locale, premierul Narendra Modi a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin despre situația din Ucraina și evacuarea indienilor din țară.

Iranul s-a abținut, de asemenea, şi dă vina pe Washington pentru situația actuală din Ucraina. Sudanul s-au abținut precum şi Sudanul de Sud, care este supus unui embargou internațional asupra armelor și se luptă cu o economie profund izolată.

Lista țărilor care s-au abținut de la măsurile împotriva Rusiei:

„Armenia, Angola, Algeria, Bangladesh, Bolivia, Burundi, China, Congo, Cuba, Republica Centrafricană, El Salvador, Guineea Ecuatorială, India, Iran, Irak, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Democrată Populară Lao, Madagascar, Mali, Mongolia, Mozambic , Namibia, Nicaragua, Pakistan, Sudan de Sud, Sri Lanka, Sudan, Senegal, Africa de Sud, Tadjikistan, Uganda, Republica Unită Tanzania, Vietnam, Zimbabwe”, potrivit celor relatate de cgtn.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel