duminică, decembrie 4, 2022

DIABETUL de tip 2 este o afecțiune cronică în care nivelurile ridicate ale zahărului din sânge riscă să dăuneze organismului. Din fericire, puteți îmblânzi nivelurile ridicate făcând modificări simple ale dietei. Potrivit cercetărilor, suplimentarea cu șofran de două ori pe zi poate scădea „în mod semnificativ” glicemia.

Milioane de români trăiesc cu diabet zaharat de tip 2 – o afecțiune caracterizată prin producția slabă de insulină. Rolul principal al insulinei este de a regla zahărul din sânge – principalul tip de zahăr găsit în sânge. În cazul nefuncționării acestui mecanism, nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase. Acest lucru vă face vulnerabil la complicații grave.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Din fericire, puteți reduce nivelul ridicat de zahăr din sânge printr-un mijloc alternativ: dieta.

Șofranul este un astfel de produs apreciat pentru priceperea sa în scăderea nivelului zahărului din sânge.

Condimentul de șofran este recoltat manual din floarea de Crocus sativus, cunoscută în mod obișnuit ca „crocus de șofran”.

Un studiu publicat în Journal of Research in Medical Sciences a investigat efectul extractului de șofran asupra markerilor metabolici, cum ar fi zahărul din sânge, la persoanele cu diabet de tip 2.

Pentru studiu, 54 de pacienți au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri similare pentru a primi fie placebo, fie capsule cu extract de șofran de două ori pe zi (dimineața și seara) timp de opt săptămâni.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Glicemia a jeun, care măsoară zahărul din sânge după un post peste noapte, și alți parametri cheie au fost evaluați pe parcursul studiului.

Majoritatea markerilor au fost aceiași pentru ambele grupuri, dar nivelurile de zahăr din sânge a jeun au scăzut „semnificativ” în decurs de opt săptămâni în grupul care a consumat șofran.

Cercetătorii au concluzionat: „Extractul hidroalcoolic de șofran poate îmbunătăți controlul glicemiei prin reducerea FBS [glicemia a jeun] la pacienții cu T2D [diabet de tip 2].

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Cu toate acestea, extractul de șofran nu are un efect semnificativ asupra altor aspecte ale controlului diabetului la pacienții diabetici.”

Alte sfaturi dietetice

Chiar și un simplu pahar de apă poate avea un efect moderator asupra nivelului de zahăr din sânge.

Diabetes.co.uk explică: „Când nivelul zahărului din sânge crește, corpul tău va încerca să elimine excesul de zahăr din sânge prin urină.

Ca rezultat, corpul dumneavoastră va avea nevoie de mai multe lichide pentru a se rehidrata. Consumul de apă poate ajuta organismul să elimine o parte din glucoza din sânge”.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private