Sari la conținut

Diabet zaharat de tip 2: cinci simptome și senzații resimțite pe degetele de la picioare, care avertizează despre creșterea nivelului zahărului din sânge

Diabetul de tip 2 este o afecțiune despre care se știe că afectează aproape fiecare parte a corpului. Degetele de la picioare nu fac excepție și pot avea o multitudine de senzații și simptome deosebite care avertizează asupra nivelurilor crescute de zahăr din sânge.

Diabetul de tip 2 devine problematic doar dacă nu se iau măsuri pentru a scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge. Aceasta include, de asemenea, ignorarea simptomelor îngrijorătoare și neobișnuite care pot apărea în urma nivelului de zahăr din sânge crescut, inclusiv a acelor semne găsite în degetele de la picioare.

Având diabet zaharat înseamnă că o persoană are un risc mult mai mare de a dezvolta probleme la picioare.

Acest lucru se datorează faptului că creșterea glicemiei, cunoscută și sub denumirea de zahăr din sânge, poate afecta senzația de la picioare.

De asemenea, poate afecta circulația, ceea ce poate duce la o cantitate mai mică de sânge a picioarelor.

Leziunile nervoase cauzate de nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt denumite din punct de vedere medical neuropatie diabetică.

Neuropatia diabetică afectează cel mai adesea nervii din picioare; un semn revelator al căruia poate fi observat pe degetele de la picioare, potrivit doctorului Prash Vas, consultant în Diabet și Diabet Food Medicine la London Bridge Hospital.

Unghiile degetelor de la picioare pot semnala leziuni nervoase avansate, a avertizat doctorul Prash.

Degetul cu gheare este o afecțiune caracterizată prin îndoirea degetelor de la picioare într-o formă asemănătoare unei gheare.

Alte semne revelatoare de deteriorare a zahărului din sânge la picioare includ:

  • Pierderea mușchilor mici ai picioarelor
  • Acumularea pielii peste punctele de presiune ale tălpii
  • Unele persoane pot avea probleme de echilibru.

„Leziunile nervoase pot provoca, de asemenea, dureri severe, arsuri sau pulsații în degete, care sunt de obicei mai rău noaptea”, a avertizat doctorul Prash.

Degetele ciocanului de la picioare sunt, de asemenea, un semn revelator al deteriorarii glicemiei.

„Degetul ciocan și degetul ghiară sunt condiții prin care degetele de la picioare devin îndoite în forme neobișnuite, cu degetele îndreptate în jos”, a spus Diabetes.co.uk

Potrivit organismului de sănătate, degetul ciocan și degetul ghiară pot fi cauzate de degetele de la picioare care sunt apăsate pe capătul pantofilor sau dacă mușchii și tendoanele de la degetul de la picior devin mai scurte și mai strânse.

Controlul slab al zahărului din sânge poate face ca mușchii să se contracte, iar tendoanele să devină mai scurte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel