duminică, august 7, 2022

Diabetul de tip 2 la copii: 5 simptome ale dereglării stilului de viață.

În ultimele decenii, lumea a asistat la o creștere șocantă a cazurilor de diabet; diabetulul de tip 2 fiind cea mai răspândită formă a bolii. Cu toate acestea, tinerii și adulții în vârstă nu sunt singurii afectați de aceasta, căci diabetul nu este deloc „amabil” cu copiii.

Deși diabetul de tip 1 este frecvent întâlnit la copii și adolescenți, diabetul de tip 2 devine, de asemenea, un motiv de îngrijorare în zilele noastre. Iar acest lucru are la bază dependența crescută de alimentele procesate și unu stil de viață sedentar.

Te-ar mai interesa: Horoscop 8-14 august. ACEASTĂ zodie trăiește o per...

Ce este diabetul de tip 2?

O tulburare cronică a stilului de viață, diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri necontrolate de zahăr din sânge din cauza insuficienței la insulină sau a rezistenței la insulină.

În acest caz, organismul nu reușește să folosească în mod corespunzător insulina, care este produsă de pancreas.

Această incapacitate de a utiliza insulina în mod corespunzător poate duce la acumularea de zahăr în sânge, care apoi provoacă diabet, urmată de câteva alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau afectarea nervilor, pentru a numi doar câteva.

Obezitatea este o cauză principală a diabetului de tip 2 în rândul copiilor.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Diabetul de tip 2 la copii: 5 simptome ale dereglării stilului de viață

Simptomele diabetului sunt similare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

1. Pierdere în greutate inexplicabilă

2. Vedere încețoșată

3. Pierderea poftei de mâncare

4. Rană care nu se vindecă ușor

5. Sete crescută

Care sunt cauzele diabetului de tip 2

1. Genetica: Copiii cu antecedente familiale de afecțiune sunt mai predispuli la aceasta; mai ales când un părinte sau un frate este diabetic.

2. Obezitatea: Indicele mare de masă corporală și obezitatea pot contribui, de asemenea, la apariția diabetului, deoarece crește riscul de rezistență la insulină.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

3. Sarcina: Femeile pot dezvolta diabet zaharat în timpul sarcinii din cauza unui risc mai mare de creșteri ale glicemiei. Acest lucru este cunoscut sub numele de diabet gestațional și poate fi inversat la naștere. Cu toate acestea, gestionarea sa este importantă pentru a proteja descendenții de tulburare sau de malformații congenitale.

4. Dieta: Dieta este cel mai important factor care influenteaza riscul de diabet. Dacă copilul tău bea băuturi dulci prea des și mănâncă cu poftă alimente ambalate și carne procesată, ar putea fi un semnal de luat în seamă pentru starea de sănătate.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

5. Stilul de viață sedentar: Lenea și inactivitatea vin cu un preț atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ar putea crește șansele de diabet de tip 2 pentru copilul dumneavoastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private