Categories: Ştiri sănătate

Diabetul poate induce dureri articulare, în timpul iernii. Află cum nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot provoca coroziune osoasă severă

Diabetul este o afecțiune care afectează diferite sisteme din organism și o consecință mai puțin cunoscută a acestei boli este durerea articulară, care poate scădea semnificativ calitatea vieții celor care trăiesc cu această boală.

În timp ce durerea articulară poate părea că nu are nicio legătură cu diabetul la prima vedere, există o totuși o conexiune puternică între cele două. 

Știai că diabetul poate induce dureri articulare? Află cum

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge, caracteristice diabetului zaharat, pot duce la inflamații în întregul corp. Această inflamație cronică poate afecta diferite țesuturi, inclusiv pe cele din și din jurul articulațiilor.

În timp, această inflamație poate contribui la distrugerea cartilajului și la deteriorarea articulațiilor. Mai mult, persoanele cu glicemia slab controlată au mai multe șanse de a dezvolta afecțiuni precum osteoartrita și artrita reumatoidă, care exacerba și mai mult durerile articulare.

Un alt motiv pentru care diabetul provoacă dureri articulare se datorează leziunilor nervoase asociate cu boala. Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot provoca leziuni ale nervilor în timp, ceea ce duce la o afecțiune numită neuropatie diabetică.

Această afectare a nervilor poate duce la simptome precum:

  • furnicături,
  • amorțeală,
  • dureri ascuțite în diferite zone ale corpului, inclusiv articulații.

Mai mult, neuropatia diabetică poate afecta capacitatea cuiva de a simți unde sunt poziționate membrele, ceea ce crește riscul de căderi și răni care contribuie și mai mult la durerea articulară.

Măsuri de prevenție și control

În general, persoanele cu diabet trebuie să înțeleagă că durerea articulară este adesea o consecință a stării lor, mai degrabă decât o afecțiune fără legătură.

Luarea de măsuri pentru gestionarea eficientă a nivelului de zahăr din sânge prin respectarea medicamentelor și adoptarea unor stiluri de viață sănătoase, cum ar fi o dietă bine echilibrată și exercițiile fizice, ar putea atenua unele dintre aceste complicații pe termen lung.

Dacă oamenii continuă să experimenteze dureri articulare și alte simptome, ar trebui să consulte un medic pentru a explora potențialele opțiuni de tratament. Ortezele ar putea fi benefice pentru unele persoane.

Înțelegerea legăturii dintre diabet și sănătatea articulațiilor, coroborată în același timp cu măsurile preventive adecvate de la început, îmbunătățește calitatea generală a vieții pentru cei care trăiesc cu diabet.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

18 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

48 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică