Sari la conținut

Diagnostic crunt, la doar 20 de ani. A văzut un semn pe unghie, însă ce a aflat avea să-i schimbe viaţa

semn de cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
tipă de cancer ce se dezvolta sub unghie

Unghiile pot indica mai multe afecțiuni grave. O simpălă linie maro  poate indica prezența unei boli incurabile. Pare un semn minor și ciudat, darun tip  cancer se poate dezvolta chiar  sub unghie. Uite despre ce tip de cancer este vorba.

Diagnostic crunt. A văzut un semn pe unghie, însă ce a aflat avea să-i schimbe viaţa

O tânără de doar 20 de ani a avut o experiență fără precedent. Totul a început cu o unghie care avea un semn ciudat, mai exact o linie dreaptă maro. Ea a susținut că este sportivă și că are controale regulate, dar nimeni nu a observat semnele până în 2014.

Cancer de piele care se dezvolta sub unghie

Un medic a observat ceva neobișnuit, motiv pentru care a trimis-o la un specialist. Totodată, o prietenă i-a recomandat să meargă și la o biopsie, iar când a făcut acest lucru a primit un diagnostic cumplit.

boală necruțătoare se dezvolta sub unghie

Citeste si:
cancer sub unghie
Sursă FOTO: Unsplash

„Mergeam mereu la doctor. Eram atletă, așa că mereu făceam controale medicale. Nimeni nu a băgat de seamă. Era în 2014 atunci când un doctor, totuși, a văzut semnul și s-a mirat, mi-a zis că nu e ceva obișnuit pentru vârsta mea.

Mi-a spus că dacă va crește linia de pe unghie, atunci să mă duc la un specialist. Un prieten a insistat să mă duc să fac o biopsie, așa că am cedat și am făcut ce a zis”, a spus aceasta.

Boala greu de detectat

Dunga de culoare maro pe care o avea pe unghie era, de fapt, o formă de cancer de piele.  Această boală necruțătoare se dezvolta sub unghie, potrivit medicilor. Ea a adăugat că această boală este greu de detectat, dar și de tratat, în contextul în care foarte multe persoane nu iau în seamă astfel de semne, crezând că este vorba doar despre o lovitură la nivelul unghiei.

„Era în ianuarie atunci când am aflat că linia dreaptă de pe unghie, de culoare maro, era de fapt o formă de cancer a pielii, ce se dezvoltă sub unghii.

Această boală este foarte greu de detectat și de tratat în stadiile incipiente, mai ales fiindcă cei mai mulți dintre pacienți cred că este vorba doar despre vreo lovitură la unghie sau despre ceva cât se poate de basnal și lipsit de pericol”, a mai dezvăluit tânăra, potrivit The Sun.

Tânăra a fost operată. I-a fost îndepărtată unghia, dar și o parte din os pentru a putea fi evitată extinderea cancerului. Ulterior, aceasta a aflat că nu au mai rămas celule canceroase în deget, notează sursa citată.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.