Sari la conținut

DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața pentru că s-a născut prematur”

Depresiei postnatală
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Depresiei postnatală

DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața pentru că s-a născut prematur”, spune o proaspătă mămică.

O fetiță a salvat viața mamei sale după ce a venit pe lume cu 12 săptămâni mai devreme, când i-a ajutat pe medici să descopere o tumoră canceroasă.

Medic: ”Ar fi fost prea târziu”

Harriet Elsdon, în vârstă de 32 de ani, mamă a trei copii, a fost informată de medici că ”ar fi fost prea târziu” dacă ar fi născut la timp.

Harriet a fost diagnosticată cu cancer ovarian după ce și-a vizitat fiica, Maddison Wilmshurst-Smith, la secția de terapie intensivă a spitalului Broomfield din Chelmsford, Essex, potrivit The Sun.

Cancer ovarian în stadiul trei sau patru

Mama a spus: „Parcă ar fi știut că trebuie să se nască mai devreme”, a explicat ea. „Dacă nu ar fi făcut-o, m-aș fi confruntat cu un cancer ovarian în stadiul trei sau patru. Maddison chiar mi-a salvat viața”, spune femeia.

Cancerul, care ucide în jur de 11 femei în Marea Britanie în fiecare zi, i-a provocat lui Harriet dureri de stomac atât de puternice încât îi era greu să meargă.

După un control medical, medicii au descoperit un chist pe ovarul drept – care fusese detectat inițial la ecografia de la 20 de săptămâni, dar care crescuse.

În timpul procedurii, chistul descoperit de medici se mărea și că era de fapt o tumoră canceroasă.

Tânăra mamă  a fost operată pentru a i se îndepărta ovarul drept și o trompă uterină. La scurt timp a început chimioterapia.

„LUMINA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI”

Acum, la ultima ședință de chimioterapie, ea așteaptă cu nerăbdare să se încheie această perioadă stresantă, pentru a se bucura de Crăciun.

O jumătate de an stresantă

Harriet a declarat: „Am fost foarte încântată de această veste: „Sunt încă sub tratament cu antibiotice și scurgerile de sânge vor mai exista încă câteva luni, dar simt că pot vedea o lumină la capătul tunelului.

A fost o jumătate de an stresantă, dar mă descurc bine și o am pe fetița mea lângă mine”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel