duminică, august 7, 2022

Ratele DIABETULUI sunt în creștere, iar obezitatea este văzută ca unul dintre principalii contribuitori la această prevalență în creștere. Potrivit diferitelor organisme de cercetare, un fruct s-a dovedit eficient în a aduce sub control nivelul zahărului din sânge la persoanele supraponderale.

Diabetul este o afecțiune care rezultă din defecte ale secreției de insulină, din sensibilitatea la insulină sau din ambele. Unul dintre rezultatele cheie ale acestui lucru este hiperglicemia sau glicemia crescută, care poate provoca complicații grave dacă este lăsată negestionată. Din fericire, consumul unui singur fruct poate ajuta la controlul nivelurilor de zahăr din sânge.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

Dietele bogate în fructe și legume pot avea implicații cuprinzătoare pentru sănătatea diabeticilor, în special prin contribuția la reglarea zahărului din sânge.

Într-un corp de cercetare timpuriu publicat în British Journal of Nutrition, cercetătorii au evaluat efectul consumului de mango asupra nivelului de zahăr din sânge la rozătoare.

Rezumatul studiului spunea: „Consumul de fructe și legume a fost investigat pentru rolul lor în prevenirea multor afecțiuni cronice.

Printre fructe, mango oferă numeroși compuși bioactivi, cum ar fi carotenoizii, vitamina C și compușii fenolici, care s-au dovedit a avea proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.”

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Mango

Cercetătorii au efectuat investigația cu suplimente alimentare cu pulpă de mango liofilizată, pentru a le compara efectele cu cele ale altor medicamente care vizează lipidele – care includ ceară, uleiurile și grăsimile – și glucoza din sânge.

Șoarecii au fost hrăniți cu aceste suplimente. Aceștia  consumau în mod regulat o dietă bogată în grăsimi.

Cercetătorii au concluzionat din rezultate că efectele mango sunt comparabile cu cele conferite de medicamente.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Ei au scris: „Prezentele descoperiri demonstrează că încorporarea de mango liofilizat în dieta șoarecilor a îmbunătățit toleranța la glucoză și profilul lipidic și a redus adipozitatea asociată cu o dietă bogată în grăsimi”.

Aceste descoperiri au fost apoi repetate într-un studiu uman prezentat la Federația Societăților Americane pentru Biologie Experimentală.

Cercetarea sugerează că consumul de mango bogat în polifenoli a ajutat la reducerea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge la persoanele obeze.

Te-ar mai interesa: Cum să atragi dragostea și bunăstarea în casa ta. ...

Studiul a fost realizat pe doi adulți care au primit o suplimentare zilnică cu 10 grame de mango liofilizat timp de 12 săptămâni.

Investigatorul principal al studiului, Edralin Lucas, profesor asociat de științe nutriționale la Universitatea de Stat din Oklahoma, a declarat: „Rezultatele acestui studiu susțin ceea ce am învățat în modelul nostru animal recent, care a constatat că mango a îmbunătățit glicemia la șoarecii hrăniți cu o cantitate mare de grăsimi în dietă.”

Te-ar mai interesa: Horoscop 8-14 august. ACEASTĂ zodie trăiește o per...

Un studiu ulterior, realizat de același grup, pe subiecți care au consumat mango zilnic timp de 42 de zile, a constatat și reduceri ale tensiunii arteriale.

Fructele, care sunt pline de fibre solubile, ar trebui să fie incluse în orice dietă sănătoasă.

Potrivit Școlii de Medicină Harvard, fibrele solubile ar trebui să reprezinte aproximativ 45% până la 55% din totalul de calorii consumate zilnic de persoanele cu diabet.

Instituția de sănătate explică: „Alegeți carbohidrații pe scară largă – în mod ideal, dintre legume, cereale integrale și fructe”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private