Sari la conținut

Dicționarul Merriam-Webster a ales cel mai căutat cuvânt al anului 2020

Merriam-Webster

Dicționarul Merriam-Webster este un dicționar american de referință.  Cuvântul anului 2020 a fost „pandemie”.

Merriam-Webster și Dictionary.com aleg același cuvânt al anului: pandemie

John Kelly, editor senior de cercetare la Dictionary.com, a declarat că în martie căutările de „pandemie” au crescut cu peste 13.500%

Pentru prima dată, două companii de dicționare americane și-au declarat luni același cuvânt cuvântul anului: „pandemie”.

Termenul „pandemie” este definit ca epidemie provocată de o boală înregistrată într-un areal geografic larg (mai multe ţări sau continente) şi care afectează o importantă proporţie din populaţie.

Cuvântul are rădăcini greceşti – „pan” (tot sau fiecare) şi „demos” (populaţie sau oameni).

Căutările în dicţionar pentru acesta au crescut vertiginos, din 11 martie 2020, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a marcat oficial Covid-19 ca pandemie.

Creşterea a fost de 115.806% în acea zi faţă de 11 martie 2019, a transmis compania înfiinţată în 1831.

Merriam-Webster și Dictionary.com și-au făcut alegerile după ce Oxford Languages a publicat un raport de 16 pagini în care se spunea că o serie de termeni specializați au intrat în mainstream în timpul crizei Covid-19.

Provocările din 2020, a spus Oxford Languages, „au adus o nouă imediatitate și urgență rolului lexicografului. Aproape în timp real, lexicografii au reușit să monitorizeze și să analizeze schimbările seismice în datele lingvistice și creșterile de frecvență precipitate în noile monede ”.

Deoarece pandemia de coronavirus a provocat schimbări de limbă majore, raportul spunea: „2020 este un an care nu poate fi încorporat cu grijă într-un singur„ cuvânt al anului ”.”

Cuvântul „pandemie” datează de la mijlocul anilor 1600, folosit în general pentru „universal” și mai specific pentru boală într-un text medical din anii 1660, după plăgile din Evul Mediu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel