joi, iunie 24, 2021

Estrogenul influențează apariția și dezvoltarea cancerului de sân, iar un studiu publicat în Journal of Clinical Oncology  a scos la iveală că o dietă care conține 20-30 gr de fibre zilnic ajută la scăderea

nivelul de estrogen. Una dintre teorii susține că fibrele interferează cu absorbția estrogenului în sânge. Potrivit unei alte teorii, persoanele care mănâncă mai multe fibre, consumă mai puține grăsimi, iar o dietă bogată în grăsimi crește riscul de cancer mamar.

Vestea bună e că fibrele sunt sățioase, gustoase și ușor de introdus în dietă.

  1. Mic dejun

Prima masă din zi trebuie să fie una plină de fibre. Optați pentru o ceașcă de cereale integrale care conține aproximativ 25 gr de fibre, cu trei sferturi de ceașcă de fructe de pădure (5 gr de fibre) pe care le puteți combina cu

iaurt.

  1. Prânz

Alegeți o supă de linte sau fasole neagră și veți obține 9 gr de fibre pentru fiecare ceașcă de supă. Pentru încă 15 gr de fibre mâncați o salată din spanac, fasole neagră, roșii castraveți, creveți și ceapă.

  1. Cină

Înlocuiți carbohidrații precum pâinea albă și orezul cu cartofi copți și dovlecei pentru a adăuga încă 5 gr de fibre.

  1. Gustări

Floricelele de porumb sunt o bună alegere deoarece fiecare cinci cești de popcorn conțin 4 grame de fibre. Altă idee: coace câteva felii de măr sau de cartofi pentru o gustare crocantă și plină de fibre.

Ultimele stiri

Parteneri