Sari la conținut

Dieta care ar putea reduce riscul de deces cu 18%

greseala care scurteaza vieti
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Stilul de viata, schimbat dupa 50 de ani

Un studiu efectuat pe mai mult de 370.000 de persoane a arătat că cei care au urmat o anumită dietă săracă în grăsimi au trăit mai mult.

Este bine stabilit faptul că ceea ce mâncăm joacă un rol major în sănătatea și bunăstarea noastră, fiind cunoscut faptul că unele alimente reduc sau cresc riscul de a suferi de diverse afecțiuni.

Cu toate acestea, dieta ar putea avea un impact și mai mare decât atât, afectând chiar și durata vieții noastre.

Potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Internal Medicine, o dietă specifică ar putea să vă reducă riscul de mortalitate cu 18%.

Oameni de știință de la universități din China și SUA au colaborat pentru a stabili că o dietă sănătoasă, cu un conținut scăzut de grăsimi, este esențială pentru a trăi mai mult.

În cadrul cercetărilor lor, o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi a fost clasificată ca fiind una cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, bogată în carbohidrați de înaltă calitate și bogată în proteine vegetale.

Dieta care ar putea reduce riscul de deces cu 18%

Un total de 371.159 de participanți – care au fost considerați cu toții sănătoși – au fost urmăriți pe o perioadă de aproximativ 23 de ani.

Aceștia au fost, de asemenea, rugați să completeze un chestionar alimentar de 124 de itemi pentru a evalua ce fel de alimentație aveau.

În perioada de urmărire, peste 165.000 de participanți au murit.

Dar rata mortalității a fost cu 18% mai mică în rândul celor care au urmat în principal dieta sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi, în comparație cu cei care au avut modele alimentare care semănau cel mai puțin cu dieta sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi.

Ei au comparat, de asemenea, o dietă sănătoasă săracă în carbohidrați și o dietă nesănătoasă săracă în carbohidrați, dar au constatat doar o rată de mortalitate ușor mai mică între cele două.

Vorbind pentru Today.com , autorul principal al studiului, Yimin Zhao, de la Școala de Sănătate Publică a Universității Peking, a explicat: „Urmând [o] dietă sănătoasă săracă în grăsimi, cu un aport minim de grăsimi saturate, poate fi o abordare eficientă pentru promovarea îmbătrânirii sănătoase în rândul persoanelor de vârstă mijlocie și în vârstă.

„Rezultatele studiului nostru sugerează că atât cantitatea, cât și calitatea grăsimilor sunt factori determinanți importanți ai efectelor asupra sănătății la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice.

„Recomandăm ca oamenii să limiteze consumul de grăsimi, chiar dacă încearcă să consume doar grăsimi sănătoase.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel