marți, iunie 28, 2022

Alimentația în cancer. Alimentația joacă un rol important când vine vorba de riscul de cancer. Chiar dacă nu te poți vindeca de un neoplasm adoptând un anumit tip de dietă, poate fi un ajutor important oferit organismului în lupta cu boala. 

Dieta ketogenică, un plan alimentar sărac în carbohidrați, cu un conținut moderat de proteine și bogat în grăsimi poate fi de ajutor în prevenția cancerului.   Știm că organismul are nevoie de glucoză (zahărul din sânge), dar dacă nu este disponibilă glucoza, celulele se hrănesc cu cetone. Cetonele sunt substanțe chimice care se formeaza atunci cand corpul nu produce suficienta insulina si este nevoit sa produca energie arzand din grasimile stocate.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Fără glucoză, celulele canceroase se reduc

Celulele canceroase funcționează diferit, în timp ce glucoza le hrănește și le dezvoltă, cu cetonele nu au nicio reacție. Fără glucoza care reprezintă sursa lor de hrană, celulele canceroase se vor diminua. În timp, tumorile se micșorează și diagnosticul de „cancer” poate dispărea. Dr. Dominic D’Agostino, cercetător al terapiei metabolice la Universitatea South Florida, spune:

”Celulele dv. normale au capacitatea metabolică de a se adapta la lipsa glucozei și la folosirea cetonelor, dar celulele canceroase nu știu să facă asta. Este așadar o variantă pe care o putem exploata la maxim.”

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Având în vedere numărul mare de noi cazuri de cancer, dieta ketogenică pare o idee grozavă. Ideea centrală a acestei diete este să nu depășești 50g carbohidrați pe zi, din toate alimentele consumate. Majoritatea caloriilor să vină din grăsimi și abia apoi din proteine.

Cele mai indicate alimente în dieta keto sunt: ouă, unt, brânză, iaurt, friptură, avocado, nuci, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de pește, pește gras și orice fel de sortiment de pește, salată verde, măsline, alune de pădure.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

În combinație cu aceste grăsimi se mănâncă multe legume verzi, fructe de pădure și se bea apă alcalinizantă cu lămâie.

Din ce în ce mai multe cercetări atestă că boala cancer vine în urma alimentației necorespunzătoare, de aceea este foarte important să vă stabiliți o programare la medicul de familie, pentru a discuta planul dv. alimentar cu el.

*Acest articol are caracter informativ și educațional și nu poate substitui consultul medical de specialitate. Vă mulțumim!

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private