joi, august 11, 2022

Printre multele ei beneficii, dieta mediteraneeană are acum și privilegiul de a preveni cancerul la sân. Conform cercetătorilor, dieta bazată pe ulei de măsline, fructe, legume și săracă în produse lactate reduce riscul de cancer la sân.

Ca să testeze teoria, cercetătorii au urmărit peste 4000 de femei de-a lungul a 5 ani. O parte a fost rugată să țină dieta mediteraneeană, o altă parte să țină o dietă mediteraneană bazată pe nuci și o parte de control, care ținea o dietă de reducere a grăsimilor. Conform speciliștilor, uleiul de măsline extra-virgin conține compuși numiți polifenoli, care au proprietăți anti-cancer. Rezultatele studiului au fost în favoarea dietei mediteraneene, iar din cele peste 4000 de femei 35% au făcut cancer la sân. Cele din grupul celor care au ținut dieta mediteraneeană au avut cel mai mic procent de risc al îmbolnăvirii de cancer la sân.

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Studiul a conchis că cu cât se consumă mai mult ulei de măsline extra virgin cu atât mai mul scade riscul de cancer la sân.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private