duminică, noiembrie 29, 2020
Elena Oceanu

Nutriţioniştii sugerează o dietă de 1.200 calorii şi vorbesc chiar despre varianta “numai cu mere şi apă”!

Principiul, care se bazează dieta este de a reduce aportul de calorii şi controlul acestuia eficient. Consumul de energie şi aportul de calorii din dietă ar trebui să fie într-o “relaţie specială” pentru a produce rezultate bune.

“Te încurajăm să faci o cercetare pe internet, cu privire la conţinutul de calorii al anumitor alimente”, notează imagineamea.info. Dieta include trei mese pe zi şi o gustare. Nu este o idee bună să sari peste mese, deoarece îţi garantează o potrivire puternică a foamei.
Fiecare masă este mai bine să conţină 300 – 350 de calorii. Pentru micul dejun, serveşte 1 cană de afine congelate, o jumătate de banană şi lapte scăzut în grăsime. În afară de aceasta, se adaugă o clătită din tărâţe de ovăz.
O altă opţiune pentru micul dejun jumătate include o cană fulgi de ovăz, pregătit cu puţina apă sau lapte, la care se adaugă o jumătate de măr tocat, 1 linguriţă de miere şi un vârf de cuţit de scorţişoară.

Pentru masa de prânz, mănâncă perişoare de carne, cartofi şi urzici garnisite cu un pic de castravete, roşii şi o felie de pâine integrală de grâu. Pentru desert iaurt. O a doua versiune a salatei care se poate servi şi la cine e combinaţia de pui şi struguri, foarte gustoasă. Tot ce ai nevoie este de la 150 până la 200 g pui la cuptor sau fiert (fără piele), 1/4 ceaşcă de struguri roşii cu 1 lingură migdale mărunţită sau în totalitate, 1 lingură de maioneză şi una de iaurt. Toate acestea completate cu salată verde tocată (care este nelimitată).
Cina poate include pui, friptură la grătar sau la cuptor cu garnitura din 1/2 cană fasole, 3 cartofi fierţi mici şi o linguriţă de ulei de măsline. Gustări pot fi fructe sau iaurt.
Tot nutriţioniştii spun că cine respectă cu adevărat dieta poate ajunge să aibă silueta de vis.

Parteneri