sâmbătă, mai 21, 2022

Beyonce a fost sfătuită să mănânce cel puţin o dată pe zi preparate vegetariene.

,,Promovez beneficiile alimentaţiei vegetarine în ceea ce priveşte pierderea în greutate şi recomand cel puţin 5 mese de acest fel pe săptămână,” a explicat Marco Borges

Legumele sunt bogate în antioxidanţi şi fibre, două elemente importante în curele de slăbire, iar caloriile sunt arse mai repede după o masă care conţine aceste alimente.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Iată care sunt cei 5 paşi prin care vă construiţi o dietă vegetariană echilibrată care vă va ajuta să slăbiţi:

  1. Alegeţi fructe şi legume bio

Acestea conţin mai multe substanţe nutritive, mai mulţi antioxidanţi, vitamine şi proteiene şi nu conţin organisme modificate genetic şi chimicale. În plus, contează foarte mult şi calitatea caloriilor, nu doar cantitatea, iar fructele şi legumele conţin calorii de bună calitate.

  1. Adăugaţi cereale integrale

Cerealele integrale scad riscul de obezitate şi de boli cronice precum diabetul de tip 2 şi afecţiunile inimii. Acestea conţin fibre care fluidizează procesul de digestie şi previn constipaţia, minerale, vitamine şi grăsimi sănătoase.  

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

  1. Bazaţi-vă pe proteinele

Proteinele stimulează metabolismul şi ajută la construirea masei musculare. ,, Proteinele biciuiesc metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atata calorii pe cât aduc ele însele, de aceea sunt indicate în curele de slabire,” este de părere nutriţionistul Corina Zugravu.

  1. Nu ocoliţi grăsimile

Grăsimile pe care le găsim în seminţe, avocado, alune, măsline, susan sunt grăsimi sănătoase care ajută la absorbţia antioxidanţilor şi favorizează digestia.

Te-ar mai interesa: Dietă Andreea Mantea. Cum a slăbit 10 kilograme: &...

  1. Condimentaţi mâncarea  

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private