Sari la conținut

Dieta cu clorofilă vă scapă de cinci kilograme şi purifică sângele. Ce presupune

Dieta cu clorofilă este eficientă nu numai pentru slăbit, ci şi pentru detoxificarea organismului, pentru purificarea sângelui şi pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Astfel, acneea rebelă şi sensibilitatea la infecţii vor fi înlăturate, iar tenul va deveni curat şi mai luminos.

Pentru a obţine clorofila nu aveţi nevoie de o aparatură specială, un simplu mixer electric şi un storcător pentru fructe şi legume sunt ustensilele necesare. Aşadar, pentru a obţine un pahar de 200 ml cu extract de clorofilă aveţi nevoie de un mănunchi de mlădiţe de plante verzi şi de un pahar cu apă plată.

Procedeul este următorul: planta se mărunţeşte foarte bine, timp de patru sau cinci minute, cu ajutorul mixerului, după care se filtrează repede printr-un tifon. Sucul se va consuma imediat după filtrare, deoarece oxidează foarte uşor.
O altă metodă de obţinere a clorofilei este metoda prin macerare: aceeaşi cantitate de mlădiţe verzi se toacă foarte mărunt pe un tocător din lemn şi imediat după tocare planta se va pune cu tot cu suc într-un pahar cu apă plată şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de şase ore. Apoi, maceratul se filtrează printr-un tifon, iar extractul obţinut se va consuma imediat

Dieta cu clorofilă. Ce fel de mladite verzi folosim

Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Cu cât verdele plantei este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece şi conţinutul de clorofilă va fi mai ridicat. Iată câteva plante frecvent folosite în terapia cu clorofilă:
– fire verzi de zarzavat: pătrunjel sau ţelină, în anumite cazuri frunze de ceapă verde sau usturoi;
– tulpini tinere de urzică sau frunze verzi de leurdă ori păpădie;
– mlădiţe verzi, de circa 8 cm înălţime, de grâu, orz sau ovăz;
– tulpini tinere de lucernă.

Se ţine 12 zile

O cură obişnuită cu clorofilă durează 12 zile şi va decurge în felul următor:
Prima zi
Se va bea un sfert de pahar (50 ml), nu mai mult, cu extract de clorofilă. Aceasta este doza zilnică unică şi se va bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. La prânz veţi putea mânca o porţie de supă de legume şi un piept de pui la grătar cu salată de legume. La masa de seară puteţi consuma o porţie de peşte la cuptor şi un fruct, la alegere.
A doua zi
În a doua zi se va dubla cantitatea de extract, 100 ml, care se va bea în două reprize, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi de cină. La micul dejun veţi putea mânca 100 de grame de brânză de vaci degresată cu o roşie, castravete verde şi ardei, la masa de prânz, o ciorbă de salată verde şi o porţie de carne de vită la cuptor, iar la cină, o porţie de ciuperci la grătar şi fructe.
Între a treia şi a 11-a zi
Se măreşte doza cu câte un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml şi aşa mai departe), repartizându-se în trei părţi egale. Se va bea cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale. Şi în aceste zile va trebui să consumaţi numai preparate fără grăsime şi multe legume şi fructe.
A 12-a zi
Se va bea câte un pahar cu extract de clorofilă înainte de fiecare masă. Este foarte important ca în ultima zi a curei să nu se consume altceva decât orez fiert şi cu foarte puţină sare, pentru ca şi efectele de detoxificare să fie intense.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel