Sari la conținut

Dieta cu miere de albine. Ce presupune și care sunt efectele miraculoase

Din cuprinsul articolului

Dieta cu miere de albine. Mierea este unul dintre cei mai nutritivi îndulcitori naturali. Este plină de minerale, vitamine si antioxidanți de care organismul are nevoie.

Dieta cu miere de albine presupune consumarea unei lingurite de miere in fiecare dimineata și seară, pe care o puteți combina cu apă caldă și puțină zeamă lămâie. Există și alte reguli importante ale dietei:

– înlocuiți zahărul cu miere
– înlocuiți carbohidrații rafinați (dulciurile, produsele de patiserie, pastele şi sucurile carbogazoase dulci) cu cei complecși (pâinea şi pastele din făină integrală, orezul brun şi cerealele integrale
– mâncați multe legume

Iată ce efecte uimitoare poate avea dieta:

Arde grăsimile: mierea este bogată în fructoză naturală, care ajută la topirea de kilogramelor în plus prin creșterea nivelului de rezistență și prin stimularea ficatului. De asemenea, oferă energie, așa că putem rezita mai mult timp în timpul exercițiilor fizice. Când o persoană face exerciții, nivelul de zahăr din creier ajunge la niveluri mai ridicate, ducând la eliberarea unor hormoni care ajută la arderea grăsimii în plus.

Sprijină sistemul imunitar: datorită nutrienților și proprietăților vindecătoare pe care le contine, acest îndulcitor natural poate sprijini sistemul imunitar. Mierea este, de asemenea, excelentă pentru a ajuta sistemul imunitar să răspundă corect la alergeni, astfel încât să nu apară reacții alergice severe, cum ar fi curgerea nasului, strănut, durere în gât, lăcrimarea ochilor și tuse.

Dieta cu miere de albine efecte

Combate anemia: anemia este o afecțiune care provoacă oboseală din cauza unei deficiențe de fier în organism. Mierea este pliă de fier, un mineral esențial pentru transportarea oxigenului la toate organele. Când oxigenul nu esta transportat corect apare epuizarea și oboseala, problemele de circulație și dureri de cap.

Îmbunătățește digestia: dacă suferiți de ulcer stomacal mierea vă poate ajuta. Câteva lingurițe de miere pe zi luptă cu constipația, gazele intestinale si balonarea deoarece furnizează organismului bacterii intestinale sănătoase.

Menține inima sănătoasă: dacă boala nu e asociată cu diabet, mierea e bună şi pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muşchiul cardiac. Chiar şi o palpitaţie uşoară se linişteşte cu o linguriţă de miere dizolvată într-un pahar cu apă. În cazul diabeticilor, medicii recomandă mierea de salcâm. „E bună o linguriţă de miere după ce bolnavii insulino-dependenţi îşi administrează doza de insulină şi li se declanşează acea hipoglicemie care îi obligă să mănânce imediat”, spune doctor biochimist Cristina Mateescu, director de comunicare la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Bucureşti.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel